OUTTV + Cinemien: Filmtips

Ken jij OUTTV al? OUTTV is dé lifestyletelevisiezender voor de gay- en open-minded met internationaal succesvolle tv-programma's, spannende LHBTI series, rauwe reality, indrukwekkende documentaires, hysterische telenovella's, gay romcom's, award winning films én OUT originals [bron].

Vanaf deze maand gaat Cinemien verder als onderdeel van OUTTV, en dat is goed nieuws! Cinemien is namelijk de grootste filmdistributeur in de Benelux met een focus op vrouwen, de LGBT+- gemeenschap en arthouse films. Door deze samenwerking biedt OUTTV nu een veel groter aanbod aan films voor queer vrouwen! Van sommige films die OUTTV aanbiedt heb je misschien al eerder gehoord, zoals bijvoorbeeld Carol, All About E, en Kiss Me. (Zo niet, lees dan meer in onze film & series encyclopedie!) Maar de televisiezender biedt nog veel meer (minder bekende) films aan met een lesbisch thema! Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet.

 

Appropriate Behavior

Appropriate Behaviour is een Britse film uit 2014, geschreven en geregisseerd door Desiree Akhavan. Deze film ging op 18 januari in première op het Sundance Film Festival.

Shirin doet haar uiterste best om zowel de ideale Perzische dochter als een jonge, hippe, politiek correcte en ook nog eens biseksuele Brooklyner te zijn. Het valt niet mee om aan alle clichés te voldoen. Zo woont ze samen met haar partner Maxine en vertelt ze haar ouders dat ze 'gewoon' vriendinnen zijn, omdat ze niet wil vertellen dat ze biseksueel is. Maar als haar hart wordt gebroken door Maxine blijft Shirin dakloos en werkloos achter. Aangemoedigd door haar vriendin Crystal zoekt ze een nieuwe verblijfplaats en begint ze les in filmmaken te geven aan vijfjarige buurtkinderen.

Appropriate Behavior is een hilarisch, prikkelend maar ook ontroerend debuut van Desiree Akhavan over een jonge vrouw met seksuele uitspattingen die haar gebroken hart wil repareren maar dit ook voor haar familie verborgen moet zien te houden. Echter zonder succes! [Cinemien]

 

Bumblefuck USA

Bumblefuck USA is een film uit 2011, geregisseerd door Aaron Douglas Johnston. Hij droeg zijn speelfilmdebuut op aan zijn neef Matthew, die kort na zijn coming out zelfmoord pleegde.

Na de zelfmoord van een jonge vriend in een klein Amerikaans dorpje, vertrekt de Nederlandse Alexa (Cat Smits) naar deze plek om een documentaire te maken over homoseksualiteit. Ze interviewt daar jonge homoseksuele mannen en vrouwen over hun ervaringen. Tijdens haar eerste nacht bezoekt Alexa een gay club waar haar broer regelmatig te vinden was. Na de hele nacht gefeest te hebben wordt ze de volgende ochtend wakker in het huis van Jennifer, een zelfverzekerde lesbische kunstenaar. Jennifer en Alexa hebben gelijk een klik. Uiteindelijk ontdekt Alexa meer over zichzelf dan ze zich ooit had voorgesteld. [Cinemien]

 

Inside the Chinese Closet

Inside the Chinese Closet, een film van Silvia Luvara uit 2015, vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind. Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen, maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die 'zoektocht' blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht. Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij?

Gedurende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners en van de partners van het verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo's in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen. De film werd voor het eerst getoond op het Gay & Lesbian Summer Film Festival in 2016. [Cinemien]

 

Ga naar de website van Cinemien voor het complete aanbod films met een lesbisch thema.

 

'Corona editie' Pride Amsterdam

Zoals je waarschijnlijk al wist, kan Pride Amsterdam dit jaar niet doorgaan vanwege COVID-19. Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, heeft onlangs laten weten dat de organisatie dit jaar met een alternatief programma komt om in 'corona-tijd' alsnog zichtbaar te zijn, en dit zal plaatsvinden van 25 juli tot 2 augustus.

Samen met de Amsterdamse omroep SALTO, gaat Pride Amsterdam negen dagen lang Pride TV maken. Vanuit het theater in de OBA, wordt dagelijks tussen 12:00 en 19:00 uur een live-programma verzorgd. Elke dag volop aandacht voor alle aspecten van de Pride. In de OBA-zaal is ook een x-aantal gasten welkom. Spee: 'Daarnaast gaan we schakelen met kijkers en gasten thuis en worden er allerlei optredens verzorgd. De uitzendingen worden online via www.pridetv.nl en via de kabel op SALTO uitgezonden. Maar ook OUTtv, KPN en Ziggo hebben aangegeven interesse te hebben om het signaal aan te bieden aan hun kijkers. Heel Nederland kan dus uiteindelijk zien wat Pride Amsterdam te bieden heeft.'

Lees meer op de website van OUTTV.

Lees hier meer over de Corona editie van Pride Amsterdam.

 

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden