Happiest Season

Toen Hollywood eerder dit jaar tot stilstand kwam door het coronavirus, zorgde dit voor veel onzekerheid wat betreft de lancering van allerlei film- en tv-producties. Sommigen stopten tijdens het filmen, anderen kwamen nooit van de grond, maar een paar hebben het net op tijd gehaald – waaronder Happiest Season, één van de nieuwste films die de bioscopen overslaat en in plaats daarvan een nieuw onderkomen vindt via streamingsdienst Hulu.

Happiest Season is één van de eerste romantische kerstkomedies met lesbische karakters als hoofdpersonages. De personages worden gespeeld door niemand minder dan Kristen Stewart (bekend van The Charlie's Angels en Twilight) en Mackenzie Davis (bekend van The Terminator, Black Mirror). De film is geschreven door Mary Holland en Clea DuVall, Clea DuVall is ook de regisseur.

Het verhaal

De eerste keer de familie van je vriendin ontmoeten kan best lastig zijn. Het is nóg lastiger als je een aanzoek hebt gepland tijdens het kerstdiner en je erachter komt dat haar familie niet eens weet dat ze lesbisch is. Als Abby (Kristen Stewart) erachter komt dat Harper (Mackenzie Davis) hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze zich af te vragen of ze haar wel echt kent... Happiest Season is een romantische komedie over het verlangen naar de acceptatie van je familie, terwijl je toch trouw blijft aan jezelf en tegelijkertijd probeert om Kerstmis niet te verpesten. [kinepolis]

Een typische romcom

Hoewel het verhaal over een lesbisch koppel gaat, wordt de film beschreven als een typische romcom. In een interview met Entertainment Weekly vertelt Stewart dat zij altijd al een kerstfilm heeft willen zien met gay karakters in de hoofdrol: 'Het was opwindend en bevrijdend om twee mensen uit minderheidsgroepen te zien in iets doodgewoons,' zegt ze. 'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar.' [EW] 'Je hoeft je niet af te vragen hoe het afloopt met het stel, in deze enge wereld. Want dat weet je al,'  aldus Kirsten. 'Het is een f*cking romcom, dus het komt goed. Maar je wilt wel weten hoe precies. Dat is een opluchting, een nieuwe ervaring.'

Ze vervolgt: 'Het maakt me zo blij dat Cleo het initiatief heeft genomen om een lesbische kerstfilm te maken.' De Twilight actrice voegt er nog aan toe dat de stress die je ervaart in bijzijn van je familie iets is waar iedereen die hun familie bezoekt tijdens de feestdagen zich in kan herkennen, ongeacht hun seksuele geaardheid. 'Ik hou ervan wanneer kerstfilms je laten verlangen naar het idee van thuis, maar tegelijkertijd ook laten zien hoe hilarisch en hard de realiteit soms kan zijn bij je familie,' aldus Stewart. 

Regisseur Clea DuVall vult aan: 'Ik ben altijd gek geweest op kerstfilms. Maar nooit zag ik daarin mijn eigen verhaal. Happiest Season was een mooie manier om een universeel (liefdes-) verhaal te vertellen binnen een andere context.' [People Mag]

Muziek

De lesbische Canadese indie popband Tegan and Sara heeft bijgedragen aan de film met een gloednieuwe kerst song! Dit vrolijke lesbische kerstliedjes geeft ons een enorme serotonine boost, vindt Autostraddle. Het nummer van Tegan and Sara, Make You Mine This Season, luister je hier. Ook LP heeft bijgedragen aan Happiest Season, met haar bijzondere stem zong ze 'Silent Night' voor de film (luister hier!).

Niet in de bioscoop (voorlopig)

In de Verenigde Staten zal Happiest Season vanaf 25 november te zien zijn via streamingsdienst Hulu. De film is voorlopig nog niet 'fysiek' te zien, gezien de omstandigheden waarmee bioscopen te maken hebben tijdens de COVID-19-pandemie.

Clea DuVall spreekt haar dankbaarheid uit over de samenwerking met streamingdienst Hulu: 'Ik voel me vereerd dat Sony Pictures het net zo belangrijk vond als ik om de eerste grote LHBTQ+ kerst romcoms naar een groter publiek te brengen. Ik geloof dat dit universele verhaal, verteld vanuit een uniek perspectief, bijdraagt aan de lange lijst van kerstklassiekers die ons allemaal zoveel vreugde en geluk blijven brengen.'

De officiële trailer (!) van Happiest Season, gelanceerd op 9 november:

 

Waar en wanneer Happiest Season in Nederland te zien zal zijn is helaas nog onduidelijk. Wij houden je op de hoogte!

========

Update! Je kunt Happiest Season zien via Pathe Thuis! < klik hier!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden