Inclusieve diversiteit

Begin deze maand vierde ik vol goede moed het nieuwe jaar. De besmettingen lopen terug en het vaccin is er: reden genoeg voor een goed feestje. Hoe anders is dat aan het einde van januari. Als je zoals ik continu het nieuws ververst lijkt alle hoop vervlogen. Het is frustrerend, want het voelt alsof we met elkaar al zoveel doen om het virus in te dammen. Wat moeten we nog meer doen?

Afgelopen week stond in het nieuws dat studenten hun leven volgens nieuw onderzoek een dikke onvoldoende geven. Kan ik in komen. Vorig jaar april studeerde ik af en het vinden van een baan lijkt een utopie. Samen met mijn nog studerende vriendin en hond woon ik nog steeds in een klein studentenappartement zonder vooruitzicht op een 'normale' woning. Beginnen aan een volwassen leven, nieuwe mensen leren kennen, reizen; alle dingen die bij het leven van een twintiger horen gaat nu even niet. En daarbij de constante angst dat een familielid ziek wordt.

Wat in het onderzoek terugkwam was dat de studenten het missen om in het weekend een drankje te drinken met vrienden. 'Gezeik', dacht ik eerst. 'Mensen gaan dood, verliezen banen en kunnen hun gezin niet meer onderhouden

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden