Inclusieve diversiteit

Begin deze maand vierde ik vol goede moed het nieuwe jaar. De besmettingen lopen terug en het vaccin is er: reden genoeg voor een goed feestje. Hoe anders is dat aan het einde van januari. Als je zoals ik continu het nieuws ververst lijkt alle hoop vervlogen. Het is frustrerend, want het voelt alsof we met elkaar al zoveel doen om het virus in te dammen. Wat moeten we nog meer doen?

Afgelopen week stond in het nieuws dat studenten hun leven volgens nieuw onderzoek een dikke onvoldoende geven. Kan ik in komen. Vorig jaar april studeerde ik af en het vinden van een baan lijkt een utopie. Samen met mijn nog studerende vriendin en hond woon ik nog steeds in een klein studentenappartement zonder vooruitzicht op een 'normale' woning. Beginnen aan een volwassen leven, nieuwe mensen leren kennen, reizen; alle dingen die bij het leven van een twintiger horen gaat nu even niet. En daarbij de constante angst dat een familielid ziek wordt.

Wat in het onderzoek terugkwam was dat de studenten het missen om in het weekend een drankje te drinken met vrienden. 'Gezeik', dacht ik eerst. 'Mensen gaan dood, verliezen banen en kunnen hun gezin niet meer onderhouden

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden