Nieuwsberichten van Stefanie van Wijk

Gayer dan verwacht

'Ruim een jaar lang fixeerde ik mij elke maand op alles in de media wat met vrouwen die op vrouwen vallen te maken had. (…) Ook in München blijf nog even fijn in mijn eigen gay bubbel.'

Lees verder

Reis vol verrassingen

'Wat was dit voor een seizoen jongens. Ik had het natuurlijk kunnen weten. Ik heb de originele The L word serie gekeken: niemand komt er ongeschonden vanaf.' [spoiler alert]

Lees verder

Spiegel

Meer diversiteit en meer representatie kan eigenlijk niets afnemen en alleen maar toevoegen. Mij heeft de film ANNE+ in ieder geval al voor de release meer inzicht gegeven.

Lees verder

Geile wijven

Ik snap er niks van: Vrouwen worden als lustobject neergezet voor andere vrouwen. Is dat niet een beetje raar? Vechten we niet juist tegen dat stereotype beeld?

Lees verder

Kinderen (willen)

Vroegere vriendinnen werden jong moeder en eigenlijk had ik een beetje medelijden met ze. Tot voor kort. Het enige waar ik nu nog aan kan denken is dat ik ook een kind wil.

Lees verder

Pride-gevoel

Iedereen zou gelijke rechten moeten hebben en dat is volgens mij niet iets waar je het politiek gezien wel of niet mee eens kunt zijn.

Lees verder

Genderexpressie

'Ik geef eerlijk toe dat ik het lastig vind dat steeds meer mensen die zich eerst als vrouw identificeerden zich nu non-binair noemen.' Hoe definieer je wat mannelijk en vrouwelijk is?

Lees verder

Familievloggers

Ik vind het nogal ongemakkelijk om als een soort vlieg op de muur iemands leven te volgen. Maar die gevoelens gooi ik overboord bij een gezin met twee vrouwen.

Lees verder

Tulpen, kaas en LHBT+

Ik mag trouwen, hoef mijn eigen kinderen niet te adopteren en discriminatie wordt bestraft; we mogen best een beetje trots zijn op wat we hebben bereikt. En op ANNE+.

Lees verder

Mijn nieuwe LHBT+ icoon

Dat we tot een punt komen waarop uit de kast komen geen ding meer is. Dat een dochter zegt: 'Mam, ik heb een vriendin'. En mam antwoordt: 'Leuk!', en door.

Lees verder

Inclusieve diversiteit

We vragen inclusiviteit, maar we kijken niet genoeg binnen onze eigen gemeenschap. Dit is de perfecte tijd om tot nieuwe inzichten te komen.

Lees verder

Verfrissend

Happiest Season: 'Je mag gerust zeuren over het einde, maar zeuren over dat het een typische lesbische film is mag je niet.'

Lees verder

Grijs gebied

Hebben wij het alleenrecht op experimenteren met seksualiteit? Ik heb helemaal niet zo'n probleem met nummers of artiesten die aan queerbaiting doen.

Lees verder

Toevallig lesbisch

'Heb je de serie Ratched al gezien?', vraagt een vriendin. Verbaasd kijk ik haar aan. Deze vriendin valt namelijk helemaal niet op vrouwen. Waarom kijkt ze die serie in godsnaam?

Lees verder