Nieuws: Column

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Ik? Lesbisch?

In of uit de kast? 'Alles loopt zoals het moet lopen. Daardoor kon ik de liefde van mijn leven tegenkomen. Wat klinkt dat zoetsappig hè, maar het is toch echt zo.'

Lees verder

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Bezet!

Ken je dat? Dat je samen met je vriendin of vrouw op pad bent, en ze voor je neus wordt versierd door een man? Nou ik wel. Het is voor zo'n man natuurlijk niet altijd duidelijk dat je een koppel bent...

Lees verder

Hoogte- en dieptepunten

Even de tijd nemen om terug te kijken op wat was; Ik heb het nog helder voor ogen. In de zomer, midden juli 's morgens vroeg. Ik werd wakker en begreep niet wat er aan de hand was.

Lees verder

Op het Domplein

Met mijn vriendin en onze kleine geniet ik van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

Roze broek

Traditionele rolverdeling en de moderne maatschappij: Wie is er wat nuchterder, to the point en feitelijk? Want ik neem aan dat dat wordt bedoeld met mannelijk zijn. Met de broek aanhebben.

Lees verder

'Woehoe! Lesbisch!'

Het gebeurt dus echt. Op mijn werk vertelde ik een collega dat ik op vrouwen val en niet op mannen. 'O ja,' zei hij. 'Ja, ik ken ook iemand die gay is, en die is echt heel aardig.' Zo veel roze anekdotes!

Lees verder

Roze papierwinkel

Dubbele documenten en pasjes met verschillende achternamen, plus de verwarring bij allerlei instanties: verzekering, consultatiebureau, gemeente… De kleine merkt er gelukkig niets van.

Lees verder

'Boet! Boet!'

Wij willen ons dochtertje zoveel mogelijk open-minded opvoeden. En ze is dol op boeken. We proberen zoveel mogelijk boeken voor te lezen die inclusief zijn, maar die zijn niet makkelijk te vinden.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder

Klein wondertje

En daar komt de vraag, van een van de stoerdere meiden: 'Hoe kan het dat jullie een kindje hebben?' Ik glimlach en kijk ze met een beetje dichtgeknepen ogen aan. 'Nou…'

Lees verder

Haar andere mama (!)

Er zijn meer gezinsvormen dan alleen met een vader en een moeder. Laatst besefte ik ineens hoe fijn het kan zijn als je écht wordt gezien, geaccepteerd voor wie je bent.

Lees verder

Vakantiekriebels

Onze passie voor reizen, en voor het ervaren van andere culturen, won het afgelopen jaar in dit dilemma. Want hoe doe je dat precies, als lesbisch stel met kind op vakantie? Terug de kast in?

Lees verder

Samen met de feestdagen

Met de tijd verwisselde de schaamte zich voor acceptatie, veranderde de acceptatie in trots, voelde ik me uniek in plaats van anders en vies. En nu voelt het als heerlijk normaal.

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder

Klaar met hokjes

Er is meer dan alleen hetero en homo. We barsten uit onze hokjes, maar is de wereld hier wel klaar voor? De hele wereld zou (S)EXPERIMENT van Kirsten van Teijn moeten zien!

Lees verder

Gayer dan verwacht

'Ruim een jaar lang fixeerde ik mij elke maand op alles in de media wat met vrouwen die op vrouwen vallen te maken had. (…) Ook in München blijf nog even fijn in mijn eigen gay bubbel.'

Lees verder

Reis vol verrassingen

'Wat was dit voor een seizoen jongens. Ik had het natuurlijk kunnen weten. Ik heb de originele The L word serie gekeken: niemand komt er ongeschonden vanaf.' [spoiler alert]

Lees verder

Spiegel

Meer diversiteit en meer representatie kan eigenlijk niets afnemen en alleen maar toevoegen. Mij heeft de film ANNE+ in ieder geval al voor de release meer inzicht gegeven.

Lees verder

Geile wijven

Ik snap er niks van: Vrouwen worden als lustobject neergezet voor andere vrouwen. Is dat niet een beetje raar? Vechten we niet juist tegen dat stereotype beeld?

Lees verder

Kinderen (willen)

Vroegere vriendinnen werden jong moeder en eigenlijk had ik een beetje medelijden met ze. Tot voor kort. Het enige waar ik nu nog aan kan denken is dat ik ook een kind wil.

Lees verder

Pride-gevoel

Iedereen zou gelijke rechten moeten hebben en dat is volgens mij niet iets waar je het politiek gezien wel of niet mee eens kunt zijn.

Lees verder

Duizend gevoelens

Sanne schreef twee feel good romans. 'Boeken met herkenbaarheid misschien wel, maar bovenal zijn ze fijn. Luchtig. Lekker. Want er is te weinig over vrouwenliefde.'

Lees verder

Genderexpressie

'Ik geef eerlijk toe dat ik het lastig vind dat steeds meer mensen die zich eerst als vrouw identificeerden zich nu non-binair noemen.' Hoe definieer je wat mannelijk en vrouwelijk is?

Lees verder
Lees meer