Mijn nieuwe LHBT+ icoon

Vroeger was ik fan van Baby Spice. De 'blonde' van The Spice Girls. Als vijfjarige draaide ik het cassettebandje 'Spice' grijs, deed ik hun danspasjes na voor de spiegel en ging mijn verjaardagsgeld op aan spiegels, armbanden en zelfs portemonnees met hun bandlogo. Ik was te klein om te begrijpen waar de nummers over gingen. De liedjes klonken gewoon leuk, ze dansten mooi en ik kon me met één van de leden identificeren. Al was het alleen maar omdat we dezelfde haarkleur hebben.

Het wordt steeds belangrijker dat kinderen zich met iemand kunnen identificeren in de media. Ik ben blij dat mijn toekomstige kinderen opgroeien in een wereld die stappen maakt in het tonen van diversiteit. Zelfs Pixar/Disney wordt steeds inclusiever. Qua afkomst en etniciteit, maar ook qua seksuele oriëntatie. Vorig jaar kwam Out uit. Een film over twee mannen in een relatie waarvan er één het moeilijk vindt om het zijn ouders te vertellen. Gejankt heb ik. Niet eens omdat het herkenbaar is, maar omdat ik weet dat het dat voor anderen is. Het is voor kinderen

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden