Mijn nieuwe LHBT+ icoon

Vroeger was ik fan van Baby Spice. De 'blonde' van The Spice Girls. Als vijfjarige draaide ik het cassettebandje 'Spice' grijs, deed ik hun danspasjes na voor de spiegel en ging mijn verjaardagsgeld op aan spiegels, armbanden en zelfs portemonnees met hun bandlogo. Ik was te klein om te begrijpen waar de nummers over gingen. De liedjes klonken gewoon leuk, ze dansten mooi en ik kon me met één van de leden identificeren. Al was het alleen maar omdat we dezelfde haarkleur hebben.

Het wordt steeds belangrijker dat kinderen zich met iemand kunnen identificeren in de media. Ik ben blij dat mijn toekomstige kinderen opgroeien in een wereld die stappen maakt in het tonen van diversiteit. Zelfs Pixar/Disney wordt steeds inclusiever. Qua afkomst en etniciteit, maar ook qua seksuele oriëntatie. Vorig jaar kwam Out uit. Een film over twee mannen in een relatie waarvan er één het moeilijk vindt om het zijn ouders te vertellen. Gejankt heb ik. Niet eens omdat het herkenbaar is, maar omdat ik weet dat het dat voor anderen is. Het is voor kinderen

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Elke week schieten twee collega's te hulp.

Lees verder

Verslaafd aan de liefde

Codependentie: Een verzameling strategieën die jij jezelf hebt aangeleerd en die je door de jaren heen bent gaan gebruiken om je staande te houden. Deel 1: Relatieverslaving.

Lees verder

Turks, queer en trots

Regiedebuut Ayla Çekin Satijn in première op Nederlands Film Festival: Beş vertelt het verhaal van een Turkse, queer vrouw die bang is niet geaccepteerd te worden door haar gemeenschap.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden