Gillian speelt Eleanor

Ze werd ooit wereldberoemd als Dana Scully in The X-files, en de Amerikaans-Britse actrice heeft met haar rollen vele nominaties, onderscheidingen en awards in de wacht gesleept. Deze week werd bekend dat (biseksuele) Gillian Anderson de rol van (biseksuele) Eleanor Roosevelt gaat spelen in een nieuwe Showtime-productie The First Lady. In het eerste seizoen worden daarin de verhalen verteld van verschillende 'first ladies', vertegenwoordigd door een sterrencast. Zo speelt Viola Davis de rol van Michelle Obama en Michelle Pfeiffer kruipt in de huid van Betty Ford.

Eleanor Roosevelt was First Lady van 1933 tot 1945 en één van de meest invloedrijke First Ladies ooit. Ze maakte zich hard voor vrouwen- en mensenrechten, was de drijvende kracht achter het toetreden van Amerika tot de Verenigde Naties, en had- naast haar huwelijk met President Franklin Roosevelt- een relatie met journaliste Lorena Hickock. Lees hierover ook het boek Witte Huizen, van Amy Bloom!

Voor Gillian is het de tweede keer dat ze een rol speelt van een historisch belangrijk figuur. In seizoen 4 van The Crown is zij Margaret Thatcher, een indrukwekkende rol, die ze met verve neerzet. Waar en wanneer we nieuwe serie The First Lady kunnen zien is nog niet bekend, maar een portie Gillian willen we je niet onthouden.

Foto's, v.l.r.: Gillian Anderson door Gage Skidmore, Eleanor Roosevelt en Margaret Thatcher (publiek domein).

The Crown is te zien op Netflix en vertelt het verhaal van het Britse koningshuis, beginnend met Queen Elizabeth II in 1947 en eindigend met Prinses Diana en Margaret Thatcher in het laatste, vierde seizoen. De serie is overladen met prijzen, waaronder Emmy's en Golden Globes.

 

Ben je meer in de stemming voor spannend? De psychologische thriller The Fall, met Gillian in de hoofdrol, is een aanrader! Het verhaal kruipt je onder de huid en laat je niet meer los. Het risico op binge-watchen ligt op de loer, doe wel de voordeur op slot....

Het verhaal: The Fall volgt twee jagers: Paul Spector, een schijnbaar brave huisvader  en therapeut die jonge vrouwen besluipt en vermoordt, en Stella Gibson (Gillian Anderson!), de detective die naar Belfast gehaald wordt om hem te vangen. Zij begrijpt als geen ander de psychologie van een seriemoordenaar. Paul en Stella zijn elkaars precieze tegenpolen, de intensiteit neemt genadeloos toe naarmate het onderzoek vordert. Hoeveel slachtoffers worden er gemaakt voordat Stella de moordenaar vangt..?

Je ziet alle seizoenen van The Fall op Videoland.

 

In de serie Sex Education speelt Gillian de rol van Dr. Milburn, een flamboyante sekstherapeute, die zelf de nodige escapades beleeft en ondertussen haar puberzoon Otis voorbereid op het volwassen leven. Otis weet een hoop over seks, en aangestuurd door klasgenote Meave begint hij op school zijn eigen sekstherapie-praktijk. De serie is lekker divers en LHBTQ-proof, maar ook de verhalen zijn hilarisch en/of herkenbaar en het zit allemaal goed in elkaar. De eerste twee seizoen zijn te zien op Netflix, en er komt een volgend seizoen aan, daarover later meer!  

Filmpje! Icoon, legende en ster van Sex Ed Gillian Anderson (Dr. Jean Milburn) trakteert ons op een sensuele belevenis met ASMR. Ofwel tinteling, euforie en intens genot. Kijk zelf maar. ;-)

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden