'Luister je de Liga?'

Op 1 april is het 20 jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk werd opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht. Nederland was het eerste land ter wereld waar homoseksuele stellen met elkaar mochten trouwen. In een nieuw seizoen van de NTR/3FM-podcast De Lesbische Liga spreken 3FM-DJ Vera Siemons (27) en filmkenner Annefleur Schipper (29) hier o.a. over met Wie is de Mol-winnaar Rocky Hehakaija en met het eerste lesbische koppel dat destijds trouwde.

Op donderdag 1 april hoor je de eerste aflevering, en daarna om de week op vrijdag een nieuwe aflevering op npo3fm.nl/podcasts/lesbische-liga en in je favoriete podcast-app. 

In de Lesbische Liga nemen Vera en Annefleur je mee langs het queer-medialandschap om te kijken hoe het gesteld is met de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen. Welke stereotypes komen altijd terug? Waarom zijn alle lesbische personages zo ongelukkig of überhaupt dood? Hoe komt het dat zoveel lesbische films zich afspelen in een tijd dat er nog geen elektriciteit was? En waarom zien we überhaupt zo weinig lesbische vrouwen in de media? Vera en Annefleur bespreken vanuit hun eigen ervaringen de beste series, films en rolmodellen en krijgen hierbij hulp van verschillende bekende gasten die zich ook tot de Liga rekenen. De eerste twee seizoenen van de podcast zijn positief ontvangen. 

Vera: 'Ik vind het super bevrijdend en fijn om te merken dat de representatie en rolmodellen die we tijdens onze eigen jeugd en coming-outs zo misten, éíndelijk zichtbaar wordt in nieuwe series en films. Met deze podcast hopen we leeftijdsgenoten, maar ook zeker jongere personen die misschien nog worstelen met hun coming-out, te laten zien hoe het óók kan. En ondertussen is 'Luister je de Liga?' al een heuse codetaal aan het worden.'

Annefleur: 'In zo’n pandemie is het belangrijker dan ooit om in contact te blijven met de LGBTQIA+ gemeenschap, juist omdat we elkaar minder écht zien. Het is te gek dat we dat via een podcast kunnen doen.'

In de eerste aflevering van het derde seizoen spreken Vera en Annefleur Wie Is De Mol - winnaar Rocky Hehakaija. Ze duiken in haar coming out, welke hobbels ze tegenkwam, de rol die de serie The L Word heeft gespeeld in haar leven en hoe het toch komt dat op lesbische feestjes je altijd je ex tegenkomt. Ook wordt de community betrokken en beantwoorden ze prangende vragen van luisteraars die via @lesbischeliga op Instagram een DM hebben gestuurd.

 

Lees ook:

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden