Filmhuis thuis

Vanaf deze week zie je op CineMember (het filmhuis thuis) nóg meer prijswinnende en meeslepende LGBTQ+ films, want ook Skate Kitchen en Carmen y Lola worden aan het aanbod toegevoegd. Naast klassiekers als bijvoorbeeld Carol, Freeheld en Vicky Cristina Barcelona (hier vind je alle titels) zie je nu ook de film die aan de basis lag van de HBO-serie Betty: Skate Kitchen, de thriller Shirley (Elisabeth Moss) en het nog altijd actuele verhaal van Cameron Post, die in de jaren negentig naar een conversiekamp gestuurd wordt om van haar lesbische gevoelens afgeholpen te worden. Lees meer over de films, bekijk de trailers én win een maandabonnement op CineMember zodat je alle films kunt zien!

Shirley

Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én op zijn vrouw -de beruchte horror auteur Shirley Jackson- past. Hoewel Rose met afgrijzen het ongebruikelijke huishouden van het excentrieke koppel bijhoudt, ontstaat er toch een zeer bijzondere band tussen haar en Shirley. Een band die het huwelijk van het jonge koppel flink op de proef stelt… Shirley Jackson wordt gespeeld door de inmiddels legendarische Elisabeth Moss (Handmaid's Tale, Mad Men) en de film werd geregisseerd door Josephine Decker.

 

Carmen y Lola

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen en zoveel mogelijk kinderen baren. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, een graffitiartist die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn.

 

Skate Kitchen

Onlangs zag je het tweede seizoen van Betty, de serie die ontstond als spin off van de film Skate Kitchen. Skate Kitchen is het speelfilmdebuut van regisseur Crystal Moselle; een 'intens aangenaam en sympathieke' (The Guardian) coming-of-age film over vrouwelijke skateboarders, die zich door zomer New York bewegen op wielen. Een verhaal over vriendschap en zelfontdekking.

De 18-jarige Camille (Rachelle Vinberg) doet niets liever dan hele dagen skateboarden, maar moet na een heftige valpartij haar moeder beloven het niet meer te doen. De liefde voor het skaten is echter te groot, dus sluipt ze elke dag het huis uit met haar skateboard. Via Instagram ontdekt Camille 'The Skate Kitchen', meiden die stuk voor stuk leven om te skaten. Ze zoekt ze op in hartje New York en voelt zich meteen welkom bij de groep. Door hun wilde levensstijl gaat er een nieuwe wereld voor haar open, maar Camille's vriendschap met Devon (gespeeld door Jaden Smith) voelt als verraad tegen de vriendinnengroep die zich staande probeert te houden in de mannelijke skatewereld.

 

The Miseducation of Cameron Post

Cameron Post (Chloë Grace Moretz) is een meisje op een middelbare school dat een perfect leventje lijkt te leiden. Op de avond van de prom wordt ze betrapt terwijl ze op haar kamer een ander meisje kust. Cameron wordt naar een conversietherapie verwezen met als doel haar seksuele geaardheid te veranderen van homo- of biseksueel naar heteroseksueel. Ze wordt onderworpen aan dubieuze zogenaamde 'de-gaying'-methoden onder begeleiding van christelijke rocknummers. In deze ongewone plaats komt ze echter ook in contact met een aantal mensen uit de lgbt-gemeenschap, waar ze haar plaats vindt onder de gelijkgezinde medebewoners.

 

Zij aan Zij mag 5x een maandabonnement weggeven op CineMember! Je krijgt daarmee een hele maand toegang tot het uitgebreide aanbod (filmhuis-)films en het abonnement stopt vanzelf.

Win! Een maand CineMember!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden