Queer zomerseries

Het is eindelijk juni! We gaan (hopelijk) een mooie zomer tegemoet, maar er kleeft er wel één nadeel aan: op televisie zijn er vooral veel herhalingen te zien. Maar gelukkig kennen streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en HBO geen zomerstop. In tegendeel: er zijn genoeg queer series voor jou om deze zomer te gaan bingen! Er is best veel aanbod, dus je vindt vast een serie met personages waar jij je helemaal in kunt herkennen. Wij pikken er een paar voor je uit!

Feel Good

Vanaf vandaag, 4 juni, is het tweede - en tevens het laatste - seizoen van de queer serie Feel Good te zien op Netflix. In het eerste seizoen ging stand-up comedian Mae Martin een relatie aan met de toch-niet-zo-heteroseksuele George, maar al snel komt hun liefdesleven in gevaar als aan het licht komt dat Mae al jaren kampt met een verslaving. George zorgt zelf ook voor heel wat problemen: ze durft niet uit de kast te komen bij haar vrienden en familie, die extreem oordelend zijn over haar leven. Spoiler alert: Hoewel Mae al een tijdje was afgekickt, krijgt ze op het einde van seizoen één toch weer een terugval.

In seizoen twee gaat Mae de uitdagingen van een nuchter leven aan en probeert opnieuw in contact te komen met George – en met zichzelf. Na haar terugval begint ze zich te realiseren dat ze pas verder komt als ze haar verleden onder ogen ziet. Zullen de twee uiteindelijk met elkaar eindigen?

 

The Bold Type

Ken jij The Bold Type al? In deze serie combineren drie beste vriendinnen die bij een toonaangevend vrouwentijdschrift werken hun carrière, vriendschappen, de liefde en het stadsleven in New York. Al in het eerste seizoen krijgt één van de hoofdrolspelers, Kat, een enorme crush op een intrigerende fotografe. Ze begint te twijfelen aan haar geaardheid maar is niet bang om haar gevoelens voor vrouwen te gaan onderzoeken. Haar beste vriendinnen én collega's Jane en Sutton steunen haar hierin, maar ook zij maken de nodige portie drama mee in deze binge-waardige serie.

Op 26 mei kwam het vijfde seizoen van The Bold Type uit op Videoland. De eerste vier seizoenen zijn ook op Netflix te zien.

Betty

In de maand juni wordt het tweede seizoen van de HBO-miniserie Betty gelanceerd. Betty is een spin-off van de populaire skatefilm Skate Kitchen, een veelgeprezen film die op Cinetree te zien is. De serie neemt je mee in de levens van zes jonge vrouwen in de door mannen gedomineerde skatewereld in New York. Maar het gaat niet alleen over skaten: er zijn nog tal van andere verhaallijnen en vragen die onbeantwoord bleven in het eerste seizoen, waar we hopelijk meer over te weten gaan komen in seizoen twee. Er komen namelijk verschillende belangrijke en maatschappelijke thema's aan bod in deze serie, zoals seksuele geaardheid, seksueel misbruik, drugs, racisme en feminisme. Je ziet de serie op HBO en vanaf 14 juni is Betty ook te zien bij Ziggo Movies & Series!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Laatste kans! Happiest Season

'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar.' De romantische kerstkomedie met Kristen Stewart en Mackenzie Davis verdwijnt binnenkort van Netflix!

Lees verder

Horoscoop december 2021

'Probeer niet al te wanhopig op zoek te gaan naar liefde en aandacht, maar houd je eens wat meer bezig met wat jij zoekt in een vrouw.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Gayer dan verwacht

'Ruim een jaar lang fixeerde ik mij elke maand op alles in de media wat met vrouwen die op vrouwen vallen te maken had. (…) Ook in München blijf nog even fijn in mijn eigen gay bubbel.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden