Geile wijven

Tussen mijn stories op Instagram door kreeg ik een reclame voor een vrouwenfeest. Twee vrouwen met lang haar, veel make up met een kort topje en een hotpants aan. Ik had niet door dat het voor een vrouwenfeest was. Het leek meer een reclame voor een mannenfeest met geile gogo-danseressen.

Dan zou ik het namelijk begrijpen. Twee geile vrouwen zijn een perfect uithangbord voor mannen. Maar bij een feest voor vrouwen die van vrouwen houden? Nee, dan snap ik er helemaal niets van.

Natuurlijk is het een lastige spagaat. Je organiseert een feest voor vrouwen die op vrouwen vallen dus wil je dat er aantrekkelijke vrouwen zijn. Aan de andere kant lijkt het mij dat veel van deze vrouwen bezig zijn met vrouwenrechten. Een reclame vanuit de male gaze vind ik ondoordacht.

Even kort; de 'male gaze' is de manier waarop vrouwen worden neergezet vanuit een mannelijk oogpunt. In films 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Elke week schieten twee collega's te hulp.

Lees verder

Verslaafd aan de liefde

Codependentie: Een verzameling strategieën die jij jezelf hebt aangeleerd en die je door de jaren heen bent gaan gebruiken om je staande te houden. Deel 1: Relatieverslaving.

Lees verder

Turks, queer en trots

Regiedebuut Ayla Çekin Satijn in première op Nederlands Film Festival: Beş vertelt het verhaal van een Turkse, queer vrouw die bang is niet geaccepteerd te worden door haar gemeenschap.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden