Geile wijven

Tussen mijn stories op Instagram door kreeg ik een reclame voor een vrouwenfeest. Twee vrouwen met lang haar, veel make up met een kort topje en een hotpants aan. Ik had niet door dat het voor een vrouwenfeest was. Het leek meer een reclame voor een mannenfeest met geile gogo-danseressen.

Dan zou ik het namelijk begrijpen. Twee geile vrouwen zijn een perfect uithangbord voor mannen. Maar bij een feest voor vrouwen die van vrouwen houden? Nee, dan snap ik er helemaal niets van.

Natuurlijk is het een lastige spagaat. Je organiseert een feest voor vrouwen die op vrouwen vallen dus wil je dat er aantrekkelijke vrouwen zijn. Aan de andere kant lijkt het mij dat veel van deze vrouwen bezig zijn met vrouwenrechten. Een reclame vanuit de male gaze vind ik ondoordacht.

Even kort; de 'male gaze' is de manier waarop vrouwen worden neergezet vanuit een mannelijk oogpunt. In films 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden