Geile wijven

Tussen mijn stories op Instagram door kreeg ik een reclame voor een vrouwenfeest. Twee vrouwen met lang haar, veel make up met een kort topje en een hotpants aan. Ik had niet door dat het voor een vrouwenfeest was. Het leek meer een reclame voor een mannenfeest met geile gogo-danseressen.

Dan zou ik het namelijk begrijpen. Twee geile vrouwen zijn een perfect uithangbord voor mannen. Maar bij een feest voor vrouwen die van vrouwen houden? Nee, dan snap ik er helemaal niets van.

Natuurlijk is het een lastige spagaat. Je organiseert een feest voor vrouwen die op vrouwen vallen dus wil je dat er aantrekkelijke vrouwen zijn. Aan de andere kant lijkt het mij dat veel van deze vrouwen bezig zijn met vrouwenrechten. Een reclame vanuit de male gaze vind ik ondoordacht.

Even kort; de 'male gaze' is de manier waarop vrouwen worden neergezet vanuit een mannelijk oogpunt. In films 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden