Geile wijven

Tussen mijn stories op Instagram door kreeg ik een reclame voor een vrouwenfeest. Twee vrouwen met lang haar, veel make up met een kort topje en een hotpants aan. Ik had niet door dat het voor een vrouwenfeest was. Het leek meer een reclame voor een mannenfeest met geile gogo-danseressen.

Dan zou ik het namelijk begrijpen. Twee geile vrouwen zijn een perfect uithangbord voor mannen. Maar bij een feest voor vrouwen die van vrouwen houden? Nee, dan snap ik er helemaal niets van.

Natuurlijk is het een lastige spagaat. Je organiseert een feest voor vrouwen die op vrouwen vallen dus wil je dat er aantrekkelijke vrouwen zijn. Aan de andere kant lijkt het mij dat veel van deze vrouwen bezig zijn met vrouwenrechten. Een reclame vanuit de male gaze vind ik ondoordacht.

Even kort; de 'male gaze' is de manier waarop vrouwen worden neergezet vanuit een mannelijk oogpunt. In films 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden