Geile wijven

Tussen mijn stories op Instagram door kreeg ik een reclame voor een vrouwenfeest. Twee vrouwen met lang haar, veel make up met een kort topje en een hotpants aan. Ik had niet door dat het voor een vrouwenfeest was. Het leek meer een reclame voor een mannenfeest met geile gogo-danseressen.

Dan zou ik het namelijk begrijpen. Twee geile vrouwen zijn een perfect uithangbord voor mannen. Maar bij een feest voor vrouwen die van vrouwen houden? Nee, dan snap ik er helemaal niets van.

Natuurlijk is het een lastige spagaat. Je organiseert een feest voor vrouwen die op vrouwen vallen dus wil je dat er aantrekkelijke vrouwen zijn. Aan de andere kant lijkt het mij dat veel van deze vrouwen bezig zijn met vrouwenrechten. Een reclame vanuit de male gaze vind ik ondoordacht.

Even kort; de 'male gaze' is de manier waarop vrouwen worden neergezet vanuit een mannelijk oogpunt. In films 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden