Magische zussen

Dat The L word een tweede leven is geschonken met de reboot Generation Q is natuurlijk feest, via een lezer werden wij erop gewezen dat een andere 'klassieker' zichzelf ook een modern jasje heeft aangetrokken. Een serie waar menig millennial warme herinneringen aan heeft, zeker onder onze gelederen. Hier op de redactie blijken we gemiddeld het meest verliefd te zijn geweest op Piper, met Prue op een nipte tweede plaats: De Charmed-zusjes hebben indruk gemaakt.

Charmed was te zien van 1998 tot 2006 en was de langstlopende serie aller tijden met alleen vrouwen in de hoofdrol (het record werd in 2012 verbroken door Desperate Housewives). Sinds dit jaar staan alle acht seizoenen van de originele Charmed op Videoland, mocht je de hype gemist hebben.

De in 2018 begonnen 'nieuwe' Charmed is behoorlijk anders dan het origineel. De serie gaat weliswaar over drie heksenzussen, maar de zussen zijn jonger, de nadruk ligt op Latijns-Amerikaanse hekserij genaamd brujería en de onderwerpen die aan de orde komen zijn zwaarder: Vrouwenrechten, seksisme, racisme en homofobie spelen een belangrijke rol. Zo is de middelste zus, Mel, aan het promoveren binnen genderstudies en is openlijk lesbisch. In de eerste afleveringen van seizoen 1 zie je dat ze een relatie heeft met de mooie rechercheur Niko (gespeeld door Ellen Tamaki) en later legt ze het aan met een andere heks, die er een wat conflicterende ethiek op nahoudt met alle gevolgen van dien. We gaan verder niks verklappen.

Het verhaal: Na de tragische dood van hun moeder proberen de zussen Mel en Maggie de draad van hun leven weer op te pakken. Tot hun schok blijken ze een oudere zus te hebben, de briljante genetica Macy. De zussen Macy (Madeleine Mantock), Mel (Melonie Diaz) en Maggie (Sarah Jeffery) ontwikkelen een speciale band en vormen samen de Charmed Ones, de machtigste goede heksen die er zijn. Het is hun taak om bescherming te bieden tegen levensgevaarlijke demonen. Met de hulp van hun gids, 'Whitelighter' Harry, ontdekken ze hoe ze hun krachten kunnen inzetten tegen het kwaad.

Waar de serie onder meer verschilt van de oude Charmed is dat de zussen niet wonen in San Francisco maar in het dorpje Hilltowne in Michigan. Hun namen beginnen allemaal met een M (in plaats van met een P: Piper, Prue, Phoebe en later Paige). De krachten van de zussen zijn vergelijkbaar: Macy beheerst telekinese net zoals Prue, Mel kan de tijd stilzetten zoals Piper, alleen de krachten van de jongste zus Maggie zijn anders: in plaats van het voorspellen van de toekomst zoals Phoebe kan zij de gedachten van anderen lezen.

Er volgen nog twee seizoenen, het derde seizoen is deze zomer ook toegevoegd op Videoland, waar je de hele serie nu dus kunt binchen. Origineel is de serie geschreven voor het netwerk The CW, die onlangs aangaf dat er ook een vierde seizoen in de maak is.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden