Sex Education s3

Vanaf 17 september is het derde seizoen van de geroemde, Britse coming of age-tv serie 'Sex Education' te zien op Netflix.

De serie gaat over Otis Milburn (gespeeld door Asa Butterfield), de zoon van seks- en relatietherapeut Dr Jean Milburn, een rol vervuld door de biseksuele actrice Gillian Anderson. In het eerste seizoen begint Otis samen met een klasgenoot een ondergrondse praktijk op hun middelbare school 'Moordale', waar zij hun medeleerlingen advies geven over seks en relaties.

Als je Sex Education nog niet kent, kun je in dit filmpje kennismaken met de hoofdkarakters uit de serie. Hieronder lees je een kort overzicht van hoe seizoen twee is geëindigd, zodat je met een opgefrist geheugen verder kunt met seizoen drie!

Een korte 'recap'

Aan het begin van seizoen twee leerden we alles over Otis en zijn nieuw ontdekte masturbatieverslaving. Hij was van plan om voor het eerst seks te hebben met zijn vriendin Ola. Nadat hij er alles aan heeft gedaan om de relatie van zijn moeder met Ola's vader te verwerken - en het feit dat Maeve hem nog steeds leuk vindt - verliest hij uiteindelijk zijn maagdelijkheid aan Ruby, één van de populairste meisjes van de school. Uiteindelijk wordt Ola verliefd op haar beste vriendin. (Als je  graag series kijkt waarin queer vrouwen gepresenteerd worden, is Sex Education echt een aanrader. Er zit namelijk ook een lesbisch stel bij Otis op school en één van de scholieren heeft lesbische ouders.)

In de laatste scènes realiseert Otis zich dat hij de verkeerde beslissingen heeft genomen en stuurt Maeve een emotionele voicemail. Deze wordt door Isaac – een nieuwe vriend van Maeve – verwijderd voordat ze zelfs maar van het bestaan weet. Gaan we er in seizoen drie achter komen of Maeve en Otis bij elkaar komen?

Interview met Asa

Volgens een interview uit januari 2021 worden in seizoen drie niet precies de verhaallijnen opgepakt waar seizoen twee mee eindigde: 'Er is een tijdsprong gemaakt sinds de cliffhanger van seizoen twee,' vertelde Asa aan The Guardian. 'Otis is weer terug op school, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij is een beetje volwassener en een beetje brutaler geworden. Maar maak je geen zorgen, hij is ook nog steeds verschrikkelijk onhandig.'

Naast de veranderingen in het personage van Otis komt er in het derde seizoen nieuws over de 'seks-school' naar buiten als de nieuwe directrice, Hope, een onstuimige groep scholieren in het gareel probeert te houden.

Nieuwe personages

Er zijn drie nieuwe personages toegevoegd aan de Sex Education cast van seizoen drie. Naast Jemima Kirke, die de nieuwe directrice van Moordale speelt, heb je ook Jason Isaacs, bekend als Lucius Malfidus uit Harry Potter, die de rol van Peter Groff vervult. Peter is de succesvollere en niet bepaald bescheiden oom van Adam en oudere broer van Mr Groff, de voormalige directeur van Moordale.  Mr Groff woont tijdelijk bij zijn broer nadat hij is gescheiden van Mrs Groff.

Dua Saleh, gender non-conforme artiest en songwriter, maakte ondertussen hun acteerdebuut en speelt 'Cal', een non-binaire leerling op Moordale, die meteen botst met Hope's nieuwe visie voor de school. [bron

 

Sex Education positivity pop-up

In het teken van de release van het derde seizoen opent er een week lang een speciale Sex Education positivity pop-up in Rotterdam. Van 17 september (de dag van de release van het derde seizoen) tot en met 26 september kunnen voorbijgangers en fans bij de experience terecht voor een ontdekkingstocht op het gebied van identiteit en seksualiteit.

In het derde seizoen van Sex Education zie je de klasgenoten weer van alles over zichzelf en hun seksualiteit ontdekken. Netflix zet daarom een intieme ontdekkingstocht op voor fans en liefhebbers van de serie om ook meer over zichzelf en elkaar te leren. Zo kunnen bezoekers anoniem advies vragen aan 'Sexperts', nieuwe portretfoto's van zichzelf laten maken, inspiratie opdoen in Maeve's bibliotheek en kennismaken met allerlei seks-positieve producten. Bovendien worden er inspirerende talks georganiseerd over onder andere gender & non-binariteit en het belang van safe spaces voor queers. En voor wie helemaal in de stemming wil komen, zijn er ook (eetbare) vulva cupcakes! Lees meer over dit event in de agenda.

 

 

Genderneutrale beautycollectie

We hebben nog een leuk nieuwtje over 'Sex Education,' want er is een genderfluïde make-upcollectie op de markt gebracht die gebaseerd is op de reeks. Netflix ging daarvoor in zee met het cosmeticamerk NYX. Elk item in de Sex Education-collectie van NYX is geïnspireerd op één van de geliefde personages. 'We hebben ons echt verdiept in alle karakters en persoonlijkheden, omdat ze allemaal zo uniek en speciaal zijn, en toch zijn ze allemaal zo herkenbaar', vertelt Nyx global president Yann Joffredo aan tijdschrift Allure.

Het NYX team liet zich door Eric Effiong inspireren voor het oogschaduwpalet met felle kleuren (gespeeld door Ncuti Gatwa) en de wenkbrauwborstel 'Brow Tamer' is een knipoog naar de sprekende wenkbrauwen van Maeve Wiley (Emma Mackey). De primer is een verwijzing naar Ola Nyman (Patricia Allison), de lipgloss naar Aimee Gibbs (Aimee Lou Wood). En de 'Always on Top' setting spray werd beïnvloed door het hoofdpersonage, Otis Milburn (Asa Butterfield). De limited edition producten zijn verkrijgbaar via Douglas.

 

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden