BIFL

Taylor is into Jill who's into Chloe who's into Kyle who's kind of into Oliver who's not into Sarah who's not into gender.

Heb jij de LGBTQ+ komedie/dramaserie BIFL al gezien? De serie, die gaat over een groep twintigers die door het leven navigeren terwijl ze hun identiteit en de 'awkwardness' van de liefde ontdekken, is gemaakt door en voor een breed scala aan LGBTQIA+-identiteiten en ervaringen. De serie gaat over intersectionaliteit gebaseerd op zinvolle, levensechte situaties; zowel achter als voor de camera gaat het erom dat onze gemeenschappen gezien en gehoord worden.

Op de website van BIFL wordt de serie beschreven als volgt: 'BIFL gaat over verwachtingen, verschillende lagen van intimiteit en wat het nu echt betekent om van iemand te houden. De serie gaat over biologische familie versus familie die je zelf uitkiest en over hoe 'toxic' relaties zich zowel kunnen manifesteren als verhullen. Hoe identiteiten elkaar kruisen, hoe labels er toe kunnen doen maar er niet toe hoeven doen, en hoe perceptie niet altijd de realiteit is.' Het eerste seizoen is te zien op YouTube en het productieteam is op 14 oktober 2021 een crowdfunding-campagne om een tweede seizoen van BIFL te realiseren. 'Wij lanceren deze campagne tijdens de LGBTQ History-maand om je te vragen om iets bij te dragen om ons te helpen de beste 'damn' queer tv-serie te maken die er bestaat!' Aldus de makers van BIFL.

Bekende gezichten

Als je veel films en series kijkt zul je waarschijnlijk bekende gezichten gaan zien in BIFL! Zo is Chloe (Andrea Nelson) ook bekend van haar rollen in Netflix-serie Modern Family en HBO-serie This is Us, speelde Sarah (Mandahla Rose) een hoofdrol in de lesbische film 'All About E' en was  Jill (Anisha Adusumilli) te zien in de Netflix serie Lucifer en in de serie New Girl.

Het verhaal

In seizoen 1 zie je dat Jill stiekem verliefd is op haar beste – en hetero – vriendin Chloe. Hun kamergenoot Sarah wordt er moe van dat ze zo om elkaar heen draaien en moedigt Jill aan om ervoor te gaan. De vriendengroep viert oudjaarsavond met elkaar, wat leidt tot veel drama, waarna iedereen opnieuw moet gaan onderzoeken wat ze dachten te weten over zichzelf en elkaar.

 

Je kunt het volledige eerste seizoen via YouTube bekijken. Hier zie alvast de eerste aflevering, de rest vind je op dit YT- kanaal.

In seizoen 2 zullen we erachter komen wat er na het feest gebeurt en we duiken dieper in de levens van de personages, hun leven, de liefde en veel gay sh*t!

Nederlandse producent

Wist je dat er ook een Nederlandse producent heeft meegewerkt aan de serie? Haar naam is Marianne Karel en zij is toevallig betrokken geraakt bij de productie van BIFL. Marianne vertelt: 'Ik hou enorm van films en shortfilm op YouTube met Queer content. Er zijn heel veel goeie series en films gemaakt. En zo kwam ik dus ook uit bij BIFL en kwam ik in contact met de makers en bedenkers van de serie. Wat trouwens een groep is met onwijs veel leuke ideeën. En omdat tegenwoordig veel online kan gebeuren is het niet erg dat ik in een hele andere tijdzone zit.'

Het roer om in S2

De producenten lieten op hun crowdfunding pagina weten dat ze eigenlijk hadden gepland om seizoen 2 in 2020 te maken, maar door de wereldwijde corona uitbraak moesten ze het roer omgooien. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om een dieper verhaal te vertellen over de personages door 'er echt in te duiken.' Verder laten de producenten weten dat ze BIFL met een breder publiek kunnen delen door de afleveringen uit te breiden naar een half uur (voorheen duurden de afleveringen rond de 10 minuten).

Kijk de serie en steun de makers en seizoen 2 via de Kickstarter crowdfunding!

Ga naar www.facebook.com/BIFLseries  en deel de vastgezette post  aan bovenkant van de pagina. Maak kennis met de vriendengroep met de korte introductiefilmpjes die je vindt op deze pagina & Volg BIFL via Instagram!

Mocht je je afvragen waar 'BIFL' voor staat, de makers lieten ons bij navraag weten dat de letters eigenlijk niks specifieks betekenen. 'Wat jij maar wilt – er bestaan zoveel labels in de wereld, die mensen wel of niet gebruiken. En zo is het ook met de naam BIFL: Je mag er wat van maken als je zin hebt, maar je kunt het ook lekker laten voor wat het is. Allemaal goed!' Producent Amber voegt daar nog aan toe: 'Voor mij betekent BIFL vriendschap, community en liefde!'

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden