Liegen over covid shot

Liegen over een covid shot, dat doe je toch niet? Ik vind het sowieso van de gekken als iemand zich niet laat inenten, maar erover liegen slaat echt alles. Met zo'n type wil ik niks te maken hebben.

Het begon zo mooi, we schreven elkaar eerst wat onwennig en later steeds uitgebreider vele berichtjes na een match hier op ZaZ. We woonden niet zo heel ver van elkaar vandaan, uurtje met de auto, en na een paar weken besloten we dat het tijd werd om wat af te spreken. Ik vertelde haar dat ik heel voorzichtig ben geweest tijdens de pandemie. Mijn moeder is 86 en niet goed ter been, ik heb een groot deel van de zorg op me genomen; boodschappen vooral en ik help haar met van alles. Ik kon het me dus niet permitteren om besmet te raken met het corona virus, want los van de risico's zou het ook haar leven in de war gooien als ik opeens niet meer kon komen. En haar besmetten zou natuurlijk helemaal een ramp zijn, omdat ze op leeftijd is en verschillende gezondheidsklachten heeft. Dus ik heb veel getest, altijd een mondkapje op in het openbaar en meteen de vaccinaties genomen toen ik aan de beurt was. Ik geloof echt dat als we ons allemaal aan de regels houden en ons laten inenten, dit hele gedoe ook weer een keer voorbij is. Dat geneuzel over vrijheid en allerlei complotten om de mensheid onder de duim te krijgen, kom nou toch. Je laat je kinderen toch ook ineten tegen van alles, dat is toch ook geen onderdrukking? Nou goed, op zich is dat allemaal een andere discussie, maar ik wil maar aangeven waar ik sta: Pro maatregelen en vaccinaties, niet lullen maar poetsen.

Lees ook:

In het mailgesprek vertelde ik haar dus in het heel kort dat ik de afgelopen tijd risico's vermeden heb, niet naar restaurants ga als er geen buitenzitplaatsen zijn en graag wil afspreken in een park, waar we kunnen wandelen en daarna ergens wat kunnen gaan drinken op een terras. Leek mij sowieso wel een goed plan, covid of niet. Ik vroeg haar in de volgende mail, direct erachteraan: Jij bent ook ingeënt, he? Tuurlijk, schreef ze terug.

Achteraf gezien, toen ik de mails nog eens teruglas, valt het op dat ze nauwelijks reageerde op wat ik erover zei, behalve dat 'tuurlijk' en dat het prima was buiten af te spreken. Ze stelde een plek voor: Het strand van Kijkduin. Punten voor haar want dat is een van mijn lievelingsplekken. Opgepept en opgedoft stapte ik die zondag in de auto op weg naar de ontmoeting.

Ik probeer altijd zo open mogelijk te zijn bij dit soort afspraken. Niet alvast fantaseren of invullen wat ik nog niet weet want dat levert toch alleen maar teleurstelling op. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik goede hoop had bij deze dame. Het klikte

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden