Laatste kans! Happiest Season

Kerst mag dan nog een paar weken op zich laten wachten, de kerstfilm over het lesbische stel Abby en Harper, Happiest Season, zal al ruim voor de feestdagen verwijderd worden van Netflix, namelijk op 10 december. Mocht je de hele film vorig jaar gemist hebben, heb je dus nog tot volgende week de kans 'm alsnog te zien. Of nogmaals, natuurlijk. Want een film met Kristen Stewart kijken is geen straf, zeker niet als de film geschreven en geregisseerd is door Clea DuVall en Mary Holland.

Happiest Season is één van de eerste romantische kerstkomedies met lesbische karakters als hoofdpersonages. Het verhaal:

De eerste keer de familie van je vriendin ontmoeten kan best lastig zijn. Het is nóg lastiger als je een aanzoek hebt gepland tijdens het kerstdiner en je erachter komt dat haar familie niet eens weet dat ze lesbisch is. Als Abby (Kristen Stewart) erachter komt dat Harper (Mackenzie Davis) hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze zich af te vragen of ze haar wel echt kent... Happiest Season is een romantische komedie over het verlangen naar de acceptatie van je familie, terwijl je toch trouw blijft aan jezelf en tegelijkertijd probeert om Kerstmis niet te verpesten.

'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar,' vertelt Kristen Stewart in een interview. 'Je hoeft je niet af te vragen hoe het afloopt met het stel, in deze enge wereld. Want dat weet je al. Het is een f*cking romcom, dus het komt goed. Maar je wilt wel weten hoe precies. Dat is een opluchting, een nieuwe ervaring.'

Ze vervolgt: 'Het maakt me zo blij dat Clea het initiatief heeft genomen om een lesbische kerstfilm te maken.' De Twilight actrice voegt er nog aan toe dat de stress die je ervaart in bijzijn van je familie iets is waar iedereen die hun familie bezoekt tijdens de feestdagen zich in kan herkennen, ongeacht hun seksuele geaardheid. 'Ik hou ervan wanneer kerstfilms je laten verlangen naar het idee van thuis, maar tegelijkertijd ook laten zien hoe hilarisch en hard de realiteit soms kan zijn bij je familie,' aldus Stewart. 

Regisseur Clea DuVall vult aan: 'Ik ben altijd gek geweest op kerstfilms. Maar nooit zag ik daarin mijn eigen verhaal. Happiest Season was een mooie manier om een universeel (liefdes-) verhaal te vertellen binnen een andere context.'

 

 

Happiest Season zie je dus nog tot 10 december op Netflix! Meer over de film lees je hier.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden