Laatste kans! Happiest Season

Kerst mag dan nog een paar weken op zich laten wachten, de kerstfilm over het lesbische stel Abby en Harper, Happiest Season, zal al ruim voor de feestdagen verwijderd worden van Netflix, namelijk op 10 december. Mocht je de hele film vorig jaar gemist hebben, heb je dus nog tot volgende week de kans 'm alsnog te zien. Of nogmaals, natuurlijk. Want een film met Kristen Stewart kijken is geen straf, zeker niet als de film geschreven en geregisseerd is door Clea DuVall en Mary Holland.

Happiest Season is één van de eerste romantische kerstkomedies met lesbische karakters als hoofdpersonages. Het verhaal:

De eerste keer de familie van je vriendin ontmoeten kan best lastig zijn. Het is nóg lastiger als je een aanzoek hebt gepland tijdens het kerstdiner en je erachter komt dat haar familie niet eens weet dat ze lesbisch is. Als Abby (Kristen Stewart) erachter komt dat Harper (Mackenzie Davis) hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze zich af te vragen of ze haar wel echt kent... Happiest Season is een romantische komedie over het verlangen naar de acceptatie van je familie, terwijl je toch trouw blijft aan jezelf en tegelijkertijd probeert om Kerstmis niet te verpesten.

'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar,' vertelt Kristen Stewart in een interview. 'Je hoeft je niet af te vragen hoe het afloopt met het stel, in deze enge wereld. Want dat weet je al. Het is een f*cking romcom, dus het komt goed. Maar je wilt wel weten hoe precies. Dat is een opluchting, een nieuwe ervaring.'

Ze vervolgt: 'Het maakt me zo blij dat Clea het initiatief heeft genomen om een lesbische kerstfilm te maken.' De Twilight actrice voegt er nog aan toe dat de stress die je ervaart in bijzijn van je familie iets is waar iedereen die hun familie bezoekt tijdens de feestdagen zich in kan herkennen, ongeacht hun seksuele geaardheid. 'Ik hou ervan wanneer kerstfilms je laten verlangen naar het idee van thuis, maar tegelijkertijd ook laten zien hoe hilarisch en hard de realiteit soms kan zijn bij je familie,' aldus Stewart. 

Regisseur Clea DuVall vult aan: 'Ik ben altijd gek geweest op kerstfilms. Maar nooit zag ik daarin mijn eigen verhaal. Happiest Season was een mooie manier om een universeel (liefdes-) verhaal te vertellen binnen een andere context.'

 

 

Happiest Season zie je dus nog tot 10 december op Netflix! Meer over de film lees je hier.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden