In de kast met kerst

De kerstdagen staan weer voor de deur! Volgens queer popartiest Jasha Eliane (21) is het niet voor iedereen uit de LGBTQ+ community vanzelfsprekend dat je jezelf kunt zijn tijdens de feestdagen. Om die reden heeft ze samen met Gavin Reijnders (24) een Nederlandstalig kersliedje uitgebracht, genaamd 'In de kast met kerst'.

Jezelf zijn tijdens kerst

Met dit nummer hopen wij juist deze mensen een extra boost te geven met kerst, aldus Jasha Eliane. In het nummer 'In de kast met kerst' pleiten de twee artiesten voor een kerstfeest waar ze compleet zichzelf kunnen zijn. 'Hoe leuk de feestdagen ook zijn, voor veel mensen in de regenboog community is het ook een moeilijke tijd die best eenzaam kan zijn,' zegt zangeres Jasha. 'We wilden een leuk kerstnummer schrijven die queer jongeren aangemoedigt om met de feestdagen zichzelf te zijn,' legt cabaretier Gavin uit. 

 

'Dit jaar loop ik want in want in openbaar, samen met jou, samen met elkaar.' 

Luister In de kast met Kerst hier!

 

 

Met het kerstnummer over het super actuele onderwerp willen Jasha en Gavin LGBTQ+ jongeren helpen tijdens de feestdagen. De twee brachten al eerder apart van elkaar muziek uit rond dit thema. Zo schreef Gavin het liedje Romantiek is voor de hetero’s, en kwam Jasha met een liefdesliedje voor haar toekomstige vrouw: MIJN VROUW. Haar eerste queer single, genaamd Love is Love kwam in april uit. Lees hier ons interview met Jasha en luister de single!

 

Een extra boost

Na het uitbrengen van eigen muziek ontvingen de twee regelmatig berichten van jongeren die steun vonden in hun muziek. Daarom wilden de twee deze kerst een nummer maken die ze een extra boost zouden geven. Het nummer is nu te beluisteren op alle platformen, hier bijvoorbeeld op Spotify.

www.jashaeliane.com

 

 

 

Ook de officiële video van MIJN VROUW delen we graag met je!

*

 

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden