Utrecht Pride 2022

Na drie succesvolle edities is de Utrecht Pride niet meer weg te denken uit de stad. Komende zomer zal de Utrecht Pride plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022. De inschrijving is geopend!

Organisaties kunnen zich via www.utrechtpride.nl inschrijven om mee te varen tijdens de Utrecht Canal Pride 2022. In de laatste editie in 2019 voeren maar liefst 46 boten mee tijdens de kleurrijke parade over de Oudegracht. Dat grote succes was in 2020 meteen te zien in een record aantal inschrijvingen van maar liefst 89 organisaties. In totaal is voor de editie in 2022 plek voor 50 organisaties. 

Alle organisaties die de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedragen zijn welkom om zich in te schrijven, zo laat Utrecht Pride weten in een persbericht. Er kan worden ingeschreven in vier categorieën: LHBTI non-profit, LHBTI profit, LHBTI personeelsverenigingen/afdeling en LHBTI vrienden. Om de inhoud en boodschap van de parade te bewaken worden alle inschrijvingen inhoudelijk beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Zij adviseren het bestuur van de Utrecht Canal Pride, waarna de deelnemerslijst definitief zal worden opgesteld.

Net als voorgaande jaren krijgen roze organisaties voorrang bij de selectieprocedure, zodat net als bij de afgelopen drie edities alle roze organisatie die zich hadden ingeschreven ook daadwerkelijk een plaats in de parade krijgen. Zo onderstrepen zij het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Canal Pride in het leven is geroepen. 

Helaas kon de editie van 2020 en 2021 door corona geen doorgang krijgen. De toegelaten organisaties uit 2020 krijgen voorrang bij de inschrijving voor deze editie. Inschrijven kan tot 12 februari.

De Utrecht Canal Pride zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022. Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en zijn er 's avonds verschillende afterparty's. Het volledige programma zal binnenkort worden aangekondigd op de website.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden