ANNE+ op Netflix!

De speelflim ANNE+ draaide sinds oktober 2021 in de Nederlandse bioscopen, als kers op de taart zie je ANNE+ vanaf 11 februari wereldwijd op Netflix!

De film is een vervolg op de succesvolle serie en vertelt het verhaal van Anne (Hanna van Vliet), een lesbische twintiger in Amsterdam die zich op herkenbare wijze door grote levensvragen en liefdesperikelen worstelt. De serie ANNE+ kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder meer de verfrissende stijl en queer representatie. Met de komst van de film naar Netflix krijgt het Nederlandse coming-of-age-verhaal de aandacht van een wereldwijd publiek.

De cast bestaat onder meer uit Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Thorn de Vries, Jade Olieberg, Eline van Gils, Jesse Mensah, Huib Cluistra, Ayla Çekin Satijn, Amy van der Weerden, Anne-Chris Schulting, Hein van der Heijden, Jacqueline Blom, Romana Vrede, Georgina Verbaan, Anna Drijver en Hadewych Minis. 

ANNE+ is een initiatief van Maud Wiemeijer (scenario), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. De film ANNE+ is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films, in coproductie met Netflix en BNNVARA.

 

European Shooting Star

Hanna van Vliet doet het zelf ook heel goed op internationaal gebied, want ze is genomineerd als 'Shooting Star' op het aankomende filmfestival in Berlijn! De 25e jubileumeditie van European Shooting Stars, georganiseerd door European Film Promotion (EFP), vindt plaats tijdens de 72e Berlinale waar Hanna wordt geëerd met de European Shooting Stars Award. Het filmfestival roept de 29-jarige Hanna hiermee uit tot één van de tien grote jonge Europese filmtalenten, gekozen door een internationale vakjury.

De Shooting Stars nemen deel aan een speciaal programma, waarbij ze de kans krijgen vooraanstaande internationale casting agents, producenten en filmmakers te ontmoeten en een breed netwerk op te bouwen. [bron]

Op de Instagram-pagina van ANNE+ lees je de motivatie van de jury: 'Voor haar rol in ANNE+, een film waar zij zelf ook aan heeft meegewerkt, ontving Hanna van Vliet uit Nederland een Gouden Kalf-nominatie als 'Beste Actrice in een dramaserie' op het Nederlands Film Festival in 2020. De jury is enthousiast over haar aanwezigheid op het scherm, die 'vol leven en buitengewoon sympathiek is, doordrenkt met een sterk gevoel van precisie, gevoeligheid en authenticiteit' en getuigt van 'enorm sterpotentieel' voor de jonge actrice die zich ook heeft ingezet voor een brede vertegenwoordiging van vrouwelijke hoofdrolspelers en queer-personages in het (Nederlandse) film- en televisielandschap.

Lees hier alles over ANNE+!

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden