Samen een kind

De twee stellen Vivian en Deborah en Ruth en Bianca hebben hun kindje gekregen met de hulp van kinderwenscentrum Nij Geertgen. Als je samen een gezin wilt stichten als vrouw-vrouw koppel kom je voor vele keuzes en beslissingen te staan. Wij spraken de twee stellen over hun ervaringen.

Deel 1, over het voortraject - Hoe kom je tot belangrijke beslissingen en hoe pak je het allemaal aan? En ook: Tips van Marieke Schoonenberg. Zij is gynaecoloog bij Nij Geertgen en zelf moeder van drie kinderen uit een vrouw-vrouw relatie. Lees deel 1: De Wens.

Deel 2: De eerste stappen en de zwangerschap. Over het gesprek met de psycholoog, de keuze voor een bekende of onbekende donor en het zwanger worden. Lees deel 2: De Stappen.

Foto: Vivian, Deborah & Charlie (links), Bianca, Ruth & Niels (rechts).

Deel 3. Negen maanden later.

Hoe was de bevalling?

Deborah: Ik wilde heel graag thuis bevallen, dus toen ik rond een uur of 12 's nachts persweeën kreeg, belden wij de verloskundige. Omdat de vliezen nog niet waren gebroken heeft de verloskundige die doorgeprikt. Toen kwamen we erachter dat Charlie in het vruchtwater had gepoept. Dat betekende dat we gelijk naar het ziekenhuis moesten. In het ziekenhuis was ze gelukkig al na een kwartier persen geboren. Tijdens mijn zwangerschap dacht ik: 'Als ik maar niet zo cliché op het laatste moment in een rolstoel zit te puffen, net als in de films.' Uiteindelijk gebeurde dit dus wel, haha.

Bianca: De bevalling was pittig maar het is uiteindelijk goed gegaan. Het duurde heel lang, waardoor Niels het erg benauwd kreeg. Uiteindelijk is hij na twee uur vechten met de vacuüm geboren. Daarna was het allemaal prima.

Wat gaan jullie je kind vertellen over de donor in de toekomst?

Vivian en Deborah: Charlie is nog maar net twee, maar we proberen haar nu al uit te leggen dat sommige kindjes twee mama's of twee papa's hebben, sommige kindjes 1 mama

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden