Uitzinnig

Na haar tweede grote hit 'Ik wil dansen', van de succesvolle EP 'Licht en Donker' komt Froukje op 18 maart 2022 met haar tweede EP genaamd 'Uitzinnig'. Met deze EP treedt Froukje in 2022 op tijdens Lowlands en tourt ze dit jaar door Nederland. Op haar Instagrampagina vind je een overzicht van de tourdata en locaties.

Foto: Clip YouTube: 'Niets Tussen' - Froukje

De 20-jarige singer-songwriter uit Nieuwkoop bracht in 2020 haar eerst single uit, genaamd 'Groter dan Ik', een protestlied over de klimaatcrisis. Het nummer werd via streaming 1,7 miljoen keer geluisterd. Samen met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig), Leon Palmen en Jens van der Meij schreef ze onder andere 'Onbezonnen.'

In april 2021 won Froukje de 3FM Talent Award. Volgens 3voor12, een platform voor popmuziek van de VPRO, is het 'opvallend dat steeds meer mensen die normaal geen Nederlandstalige muziek luisteren haar muziek wel kunnen waarderen.'

In mei 2021 was Froukje te zien in een advertentie van de NS waarvoor ze het lied 'Morgen is het weer vandaag' heeft geschreven. Dit nummer werd als achtergrondmuziek in de reclame gebruikt.

In oktober 2021 kondigde ze een tour in Nederland en België aan. Veel shows werden in Nederland al snel weer afgelast door toenemende coronabesmettingen. Wel was ze live te zien als het voorprogramma van de Belgische band Bazart op 19 & 20 november 2021 in de Lotto Arena.

Biseksueel

Op 14 februari 2020, Valentijnsdag twee jaar geleden, kwam Froukje op een bijzondere manier publiekelijk uit de kast als biseksueel, namelijk met haar eigen vertaling van het nummer 'Same Love' van Macklemore & Ryan Lewis. 'Wie je hart sneller doet kloppen, of dat nou een man of vrouw is, heeft te maken met of hij of zij de juiste mens voor jou is.' Het nummer gaat over acceptatie en de liefde. 'Een liefde die in vele vormen en maten komt.' Lees meer: Over de liefde - Zij aan Zij.

In een PRIDETALK interview met AVROTROS vertelt ze hier meer over: 'Ik vond meisjes altijd leuk.'

Niets tussen

Als onderdeel van haar EP 'Licht en Donker' bracht Froukje nog een nummer uit, genaamd 'Niets Tussen'. In de bijbehorende videoclip zie je Froukje op het podium van een uitvaartcentrum vol passie met een vrouw zoenen. Hoewel het nummer in de Pride week werd gelanceerd in 2021, is de video niet bedoeld als statement: 'Dit nummer gaat niet over lesbisch of biseksueel zijn, het gaat over de liefde,' aldus Froukje in het AD.

 

De muziek van Froukje vind je bijvoorbeeld op YouTube en haar Spotify-kanaal.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden