Oscars 2022

Ze speelt Anita in Spielberg's remake van West Side Story en ze won als eerste 'openly queer latina' een Oscar voor die rol. Ariana DeBose (1991) was één van de vijf genomineerden voor deze felbegeerde onderscheiding, waarvan de uitreiking gisterenavond plaatsvond in Hollywood. Toen ze het gouden beeldje in ontvangst nam, bedankte ze niet alleen haar collega's en familie, maar stak ook de LHBTQ-gemeenschap een hart onder de riem: Voor iedereen die ooit twijfels had, over je identiteit, geaardheid of over waar je staat in het leven: Ik beloof je, er is een plek voor ons.' 

Luister Somewhere - There's A Place For us – uit de West Side Story hier!

 

 

Aanwezig in de zaal was ook Rita Moreno, die in de oorspronkelijke versie van de musical dezelfde rol van Anita speelde. Zij won, als eerste Latina ooit, voor die rol een Oscar in 1962. Ariana bedankte Moreno in haar toespraak, omdat 'zij de weg heeft vrijgemaakt voor zoveel andere Anita's zoals ik.'

Gay Gay Gay

De presentatie van de Oscars lag in handen van Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes. Zij openden de avond met een uithaal naar de Don't Say Gay -wet in Florida, die het scholen verbiedt voorlichting te geven over seksuele diversiteit. We maken er een gay-avond van, zo besloten zij. En herhaalden het woord gay (gay gay gay gay) om de draak te steken met de wet, tot hilariteit van de zaal.

Bekijk de opening van de Oscars 2022 hier.

*

Lees ook:

 

 

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden