Oscars 2022

Ze speelt Anita in Spielberg's remake van West Side Story en ze won als eerste 'openly queer latina' een Oscar voor die rol. Ariana DeBose (1991) was één van de vijf genomineerden voor deze felbegeerde onderscheiding, waarvan de uitreiking gisterenavond plaatsvond in Hollywood. Toen ze het gouden beeldje in ontvangst nam, bedankte ze niet alleen haar collega's en familie, maar stak ook de LHBTQ-gemeenschap een hart onder de riem: Voor iedereen die ooit twijfels had, over je identiteit, geaardheid of over waar je staat in het leven: Ik beloof je, er is een plek voor ons.' 

Luister Somewhere - There's A Place For us – uit de West Side Story hier!

 

 

Aanwezig in de zaal was ook Rita Moreno, die in de oorspronkelijke versie van de musical dezelfde rol van Anita speelde. Zij won, als eerste Latina ooit, voor die rol een Oscar in 1962. Ariana bedankte Moreno in haar toespraak, omdat 'zij de weg heeft vrijgemaakt voor zoveel andere Anita's zoals ik.'

Gay Gay Gay

De presentatie van de Oscars lag in handen van Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes. Zij openden de avond met een uithaal naar de Don't Say Gay -wet in Florida, die het scholen verbiedt voorlichting te geven over seksuele diversiteit. We maken er een gay-avond van, zo besloten zij. En herhaalden het woord gay (gay gay gay gay) om de draak te steken met de wet, tot hilariteit van de zaal.

Bekijk de opening van de Oscars 2022 hier.

*

Lees ook:

 

 

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden