Oscars 2022

Ze speelt Anita in Spielberg's remake van West Side Story en ze won als eerste 'openly queer latina' een Oscar voor die rol. Ariana DeBose (1991) was één van de vijf genomineerden voor deze felbegeerde onderscheiding, waarvan de uitreiking gisterenavond plaatsvond in Hollywood. Toen ze het gouden beeldje in ontvangst nam, bedankte ze niet alleen haar collega's en familie, maar stak ook de LHBTQ-gemeenschap een hart onder de riem: Voor iedereen die ooit twijfels had, over je identiteit, geaardheid of over waar je staat in het leven: Ik beloof je, er is een plek voor ons.' 

Luister Somewhere - There's A Place For us – uit de West Side Story hier!

 

 

Aanwezig in de zaal was ook Rita Moreno, die in de oorspronkelijke versie van de musical dezelfde rol van Anita speelde. Zij won, als eerste Latina ooit, voor die rol een Oscar in 1962. Ariana bedankte Moreno in haar toespraak, omdat 'zij de weg heeft vrijgemaakt voor zoveel andere Anita's zoals ik.'

Gay Gay Gay

De presentatie van de Oscars lag in handen van Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes. Zij openden de avond met een uithaal naar de Don't Say Gay -wet in Florida, die het scholen verbiedt voorlichting te geven over seksuele diversiteit. We maken er een gay-avond van, zo besloten zij. En herhaalden het woord gay (gay gay gay gay) om de draak te steken met de wet, tot hilariteit van de zaal.

Bekijk de opening van de Oscars 2022 hier.

*

Lees ook:

 

 

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden