Oscars 2022

Ze speelt Anita in Spielberg's remake van West Side Story en ze won als eerste 'openly queer latina' een Oscar voor die rol. Ariana DeBose (1991) was één van de vijf genomineerden voor deze felbegeerde onderscheiding, waarvan de uitreiking gisterenavond plaatsvond in Hollywood. Toen ze het gouden beeldje in ontvangst nam, bedankte ze niet alleen haar collega's en familie, maar stak ook de LHBTQ-gemeenschap een hart onder de riem: Voor iedereen die ooit twijfels had, over je identiteit, geaardheid of over waar je staat in het leven: Ik beloof je, er is een plek voor ons.' 

Luister Somewhere - There's A Place For us – uit de West Side Story hier!

 

 

Aanwezig in de zaal was ook Rita Moreno, die in de oorspronkelijke versie van de musical dezelfde rol van Anita speelde. Zij won, als eerste Latina ooit, voor die rol een Oscar in 1962. Ariana bedankte Moreno in haar toespraak, omdat 'zij de weg heeft vrijgemaakt voor zoveel andere Anita's zoals ik.'

Gay Gay Gay

De presentatie van de Oscars lag in handen van Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes. Zij openden de avond met een uithaal naar de Don't Say Gay -wet in Florida, die het scholen verbiedt voorlichting te geven over seksuele diversiteit. We maken er een gay-avond van, zo besloten zij. En herhaalden het woord gay (gay gay gay gay) om de draak te steken met de wet, tot hilariteit van de zaal.

Bekijk de opening van de Oscars 2022 hier.

*

Lees ook:

 

 

Blijf op de hoogte!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden