Carrie, Charlotte, Miranda & Che!

And Just Like That: Op HBO Max zie je het tweede seizoen van 'first modern lesbian' Anne Lister's Gentleman Jack en de sequel op Sex & The City: And Just Like That, met de 'queerness' van deze tijd.

Sinds kort is HBO Max ook in Nederland beschikbaar, wat betekent dat je (eindelijk) ook daar (legaal) kunt streamen! Goed nieuws, want HBO heeft veel wat je wilt zien. Om te beginnen natuurlijk de sequel op Sex & The City: And Just Like That. De beroemde serie over Carrie Bradshaw, haar schoenen, vriendinnen en liefdesleven was 17 jaar geleden voor het laatst op tv (van 1998 t/m 2004 zag je zes seizoenen).

Met een 'anno nu' vervolg op de serie, mag je verwachten dat de queer-dichtheid wat hoger ligt dan in het origineel. En het is geen teleurstelling! (Al moet je even door de eerste aflevering heen: het wordt beter!) Cynthia Nixon speelt weer de rol van Miranda Hobbs, en Miranda valt als een blok voor Che Diaz (Sara Ramirez). Hoe dat afloopt verklappen we niet, maar hieronder alvast een tipje van de sluier, ook over the 'queerness' in het script.

Verder is een van de kinderen van Charlotte non-binair, zie je de (altijd wat dramatische) relatie van Stanford en Anthony en worden queer-thema's door het verhaal heen meer uitgelicht, zij het wat over the top, volgens sommige critici (maar dat zijn

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden