Expositie TROTS!

In het kader van het 75-jarig bestaan van COC Rotterdam waren de foto's uit de expo 'Trots!' van Pride Photo Nijmegen de afgelopen twee weken te zien op het Kruisplein in Rotterdam, tegenover het Centraal Station. Op 26 april werd de buitenexpositie geopend door Gretchen van 't Veen van het Transcafé, Arjen Beune, voorzitter COC Rotterdam en Wouter Christiaens, projectleider van Pride Photo Nijmegen.

De foto's in de expo zijn gemaakt door Joëlle de Vries en brengen 12 krachtige transgender modellen in beeld met een positieve boodschap. De modellen laten zich op billboards in de stad levensgroot en trots zien aan de voorbijgangers. 

'Het moet maar eens afgelopen zijn met discriminatie en geweld op grond van seksuele en genderidentiteit', zegt voorzitter Arjan Beune. 'Daarom deze expositie gericht op acceptatie en inclusie van transgender personen. Emancipatie van trans personen is nog hard nodig. Er bestaat veel onbekendheid over deze groep mensen. Dit veroorzaakt vooroordelen en discriminatie. Bijkomend obstakel zijn de normen en ideeën over het lichaam en over geslacht die in de samenleving breed aanwezig zijn. Die maken de vooroordelen moeilijker te bestrijden. Duurzame acceptatie van alle transgender personen kan daarom alleen slagen in een genderdiverse samenleving.'

Vernieling

Op zondag 8 mei meldde COC Rotterdam het volgende op hun Facebookpagina: 'Aan onze tentoonstelling 'TROTS!' op het Kruisplein zijn dit weekend vernielingen aangebracht. Het toont aan dat onze inzet voor acceptatie en verdraagzaamheid hard nodig blijft.'

 

 

Nog geen week geleden gebeurde hetzelfde bij de tentoonstelling 'Celebrating the Unseen' van Pride Photo Award in Vlissingen. In de nacht van 3 op 4 mei 2022 is de tentoonstelling onherstelbaar en moedwillig beschadigd. Hier lees je meer. De tentoonstelling van Pride Photo reist later nog door de rest van Nederland.

 

*

 

 

Blijf op de hoogte:

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden