Expositie TROTS!

In het kader van het 75-jarig bestaan van COC Rotterdam waren de foto's uit de expo 'Trots!' van Pride Photo Nijmegen de afgelopen twee weken te zien op het Kruisplein in Rotterdam, tegenover het Centraal Station. Op 26 april werd de buitenexpositie geopend door Gretchen van 't Veen van het Transcafé, Arjen Beune, voorzitter COC Rotterdam en Wouter Christiaens, projectleider van Pride Photo Nijmegen.

De foto's in de expo zijn gemaakt door Joëlle de Vries en brengen 12 krachtige transgender modellen in beeld met een positieve boodschap. De modellen laten zich op billboards in de stad levensgroot en trots zien aan de voorbijgangers. 

'Het moet maar eens afgelopen zijn met discriminatie en geweld op grond van seksuele en genderidentiteit', zegt voorzitter Arjan Beune. 'Daarom deze expositie gericht op acceptatie en inclusie van transgender personen. Emancipatie van trans personen is nog hard nodig. Er bestaat veel onbekendheid over deze groep mensen. Dit veroorzaakt vooroordelen en discriminatie. Bijkomend obstakel zijn de normen en ideeën over het lichaam en over geslacht die in de samenleving breed aanwezig zijn. Die maken de vooroordelen moeilijker te bestrijden. Duurzame acceptatie van alle transgender personen kan daarom alleen slagen in een genderdiverse samenleving.'

Vernieling

Op zondag 8 mei meldde COC Rotterdam het volgende op hun Facebookpagina: 'Aan onze tentoonstelling 'TROTS!' op het Kruisplein zijn dit weekend vernielingen aangebracht. Het toont aan dat onze inzet voor acceptatie en verdraagzaamheid hard nodig blijft.'

 

 

Nog geen week geleden gebeurde hetzelfde bij de tentoonstelling 'Celebrating the Unseen' van Pride Photo Award in Vlissingen. In de nacht van 3 op 4 mei 2022 is de tentoonstelling onherstelbaar en moedwillig beschadigd. Hier lees je meer. De tentoonstelling van Pride Photo reist later nog door de rest van Nederland.

 

*

 

 

Blijf op de hoogte:

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden