Heb je zin om te zoenen?

'De belangrijkste les in het leven is dat bijna alles te leren valt,' vertelt Eline Zegers (1988), schrijfster van het boek Vrouwen versieren voor vrouwen. Hoe werkt aantrekking? Hoe werkt daten? Hoe zit het met de liefde? Eline verslond boeken, blogs en filmpjes over het fenomeen aantrekkingskracht. Inmiddels is zij ervaringsdeskundige in flirten, daten en versieren en geeft ze individuele datingcoaching. Zij aan Zij spreekt haar over haar boek met praktische tips voor het vinden van de prinses op het witte paard.

Hoe kom je aan je affiniteit met daten?

'Op mijn 26ste kwam ik pas uit de kast, dus voor mijn gevoel had ik iets in te halen. Vol verwachting ging ik naar de gay bar. De jaren daarvoor, toen ik 'nog hetero' was, had ik genoeg sjans met mannen. Bij vrouwen lukte het maar niet. Ik hoopte dat ik benaderd zou worden door een leuke vrouw. Viel dat even tegen: ik werd helemaal niet benaderd! Ik snapte er niks van: Zat mijn haar niet goed? Zat er een vlek in mijn shirt? Ik kwam erachter dat vrouwen vaak wachten tot de ander initiatief neemt. Als twee vrouwen op elkaar blijven wachten, gebeurt er niet zoveel. Ik voelde mij nog zo nieuw hierin.'

Toen ging je op onderzoek?

'De informatie die er was, was vooral gericht op hetero mannen of hetero vrouwen. Uiteindelijk heb ik boeken gelezen voor mannen, omdat ik vrouwen wilde versieren. De boeken gingen vaak over de polariteit tussen man en vrouw, waren vrouwonvriendelijk, manipulatief of zelfs homo-onvriendelijk. Er bestond weinig specifieke informatie voor lesbische vrouwen. Zonde. Ik heb er wel veel van geleerd en uiteindelijk een aantal wilde jaren gehad, met veel daten en scharrelen. Heel leuk! Maar ik bleef mij afvragen waarom er niet veel informatie was voor vrouwen zoals ik. Ik dacht: misschien moet ik er iets over schrijven. Het hielp dat ik, tijdens de jaren dat ik aan het daten was, zoveel informatie had gelezen en bijgehouden in een versier-dagboek. Ik vond het heel interessant om dit te analyseren. 

Op een gegeven moment dacht ik: ik heb best veel opgeschreven. Tijdens de lockdown ben ik begonnen met het schrijven van mijn boek. Pas geleden heb ik de opleiding voor dating coaching afgerond. Zelf ben ik veel bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en help anderen daar graag bij. Die combinatie vind ik heel leuk.'

Waar heb jij zelf het meest van geleerd?

'Zoveel mogelijk blauwtjes lopen. Dit dwong mij om heel veel actie te ondernemen. Ik vroeg dan heel brutaal tijdens een gesprek: 'Heb je zin om te zoenen?' Vaak kreeg ik een 'ja' terug zelfs. Blijkbaar kan het zo makkelijk zijn, haha. De tip  

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden