Heb je zin om te zoenen?

'De belangrijkste les in het leven is dat bijna alles te leren valt,' vertelt Eline Zegers (1988), schrijfster van het boek Vrouwen versieren voor vrouwen. Hoe werkt aantrekking? Hoe werkt daten? Hoe zit het met de liefde? Eline verslond boeken, blogs en filmpjes over het fenomeen aantrekkingskracht. Inmiddels is zij ervaringsdeskundige in flirten, daten en versieren en geeft ze individuele datingcoaching. Zij aan Zij spreekt haar over haar boek met praktische tips voor het vinden van de prinses op het witte paard.

Hoe kom je aan je affiniteit met daten?

'Op mijn 26ste kwam ik pas uit de kast, dus voor mijn gevoel had ik iets in te halen. Vol verwachting ging ik naar de gay bar. De jaren daarvoor, toen ik 'nog hetero' was, had ik genoeg sjans met mannen. Bij vrouwen lukte het maar niet. Ik hoopte dat ik benaderd zou worden door een leuke vrouw. Viel dat even tegen: ik werd helemaal niet benaderd! Ik snapte er niks van: Zat mijn haar niet goed? Zat er een vlek in mijn shirt? Ik kwam erachter dat vrouwen vaak wachten tot de ander initiatief neemt. Als twee vrouwen op elkaar blijven wachten, gebeurt er niet zoveel. Ik voelde mij nog zo nieuw hierin.'

Toen ging je op onderzoek?

'De informatie die er was, was vooral gericht op hetero mannen of hetero vrouwen. Uiteindelijk heb ik boeken gelezen voor mannen, omdat ik vrouwen wilde versieren. De boeken gingen vaak over de polariteit tussen man en vrouw, waren vrouwonvriendelijk, manipulatief of zelfs homo-onvriendelijk. Er bestond weinig specifieke informatie voor lesbische vrouwen. Zonde. Ik heb er wel veel van geleerd en uiteindelijk een aantal wilde jaren gehad, met veel daten en scharrelen. Heel leuk! Maar ik bleef mij afvragen waarom er niet veel informatie was voor vrouwen zoals ik. Ik dacht: misschien moet ik er iets over schrijven. Het hielp dat ik, tijdens de jaren dat ik aan het daten was, zoveel informatie had gelezen en bijgehouden in een versier-dagboek. Ik vond het heel interessant om dit te analyseren. 

Op een gegeven moment dacht ik: ik heb best veel opgeschreven. Tijdens de lockdown ben ik begonnen met het schrijven van mijn boek. Pas geleden heb ik de opleiding voor dating coaching afgerond. Zelf ben ik veel bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en help anderen daar graag bij. Die combinatie vind ik heel leuk.'

Waar heb jij zelf het meest van geleerd?

'Zoveel mogelijk blauwtjes lopen. Dit dwong mij om heel veel actie te ondernemen. Ik vroeg dan heel brutaal tijdens een gesprek: 'Heb je zin om te zoenen?' Vaak kreeg ik een 'ja' terug zelfs. Blijkbaar kan het zo makkelijk zijn, haha. De tip  

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden