Heb je zin om te zoenen?

'De belangrijkste les in het leven is dat bijna alles te leren valt,' vertelt Eline Zegers (1988), schrijfster van het boek Vrouwen versieren voor vrouwen. Hoe werkt aantrekking? Hoe werkt daten? Hoe zit het met de liefde? Eline verslond boeken, blogs en filmpjes over het fenomeen aantrekkingskracht. Inmiddels is zij ervaringsdeskundige in flirten, daten en versieren en geeft ze individuele datingcoaching. Zij aan Zij spreekt haar over haar boek met praktische tips voor het vinden van de prinses op het witte paard.

Hoe kom je aan je affiniteit met daten?

'Op mijn 26ste kwam ik pas uit de kast, dus voor mijn gevoel had ik iets in te halen. Vol verwachting ging ik naar de gay bar. De jaren daarvoor, toen ik 'nog hetero' was, had ik genoeg sjans met mannen. Bij vrouwen lukte het maar niet. Ik hoopte dat ik benaderd zou worden door een leuke vrouw. Viel dat even tegen: ik werd helemaal niet benaderd! Ik snapte er niks van: Zat mijn haar niet goed? Zat er een vlek in mijn shirt? Ik kwam erachter dat vrouwen vaak wachten tot de ander initiatief neemt. Als twee vrouwen op elkaar blijven wachten, gebeurt er niet zoveel. Ik voelde mij nog zo nieuw hierin.'

Toen ging je op onderzoek?

'De informatie die er was, was vooral gericht op hetero mannen of hetero vrouwen. Uiteindelijk heb ik boeken gelezen voor mannen, omdat ik vrouwen wilde versieren. De boeken gingen vaak over de polariteit tussen man en vrouw, waren vrouwonvriendelijk, manipulatief of zelfs homo-onvriendelijk. Er bestond weinig specifieke informatie voor lesbische vrouwen. Zonde. Ik heb er wel veel van geleerd en uiteindelijk een aantal wilde jaren gehad, met veel daten en scharrelen. Heel leuk! Maar ik bleef mij afvragen waarom er niet veel informatie was voor vrouwen zoals ik. Ik dacht: misschien moet ik er iets over schrijven. Het hielp dat ik, tijdens de jaren dat ik aan het daten was, zoveel informatie had gelezen en bijgehouden in een versier-dagboek. Ik vond het heel interessant om dit te analyseren. 

Op een gegeven moment dacht ik: ik heb best veel opgeschreven. Tijdens de lockdown ben ik begonnen met het schrijven van mijn boek. Pas geleden heb ik de opleiding voor dating coaching afgerond. Zelf ben ik veel bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en help anderen daar graag bij. Die combinatie vind ik heel leuk.'

Waar heb jij zelf het meest van geleerd?

'Zoveel mogelijk blauwtjes lopen. Dit dwong mij om heel veel actie te ondernemen. Ik vroeg dan heel brutaal tijdens een gesprek: 'Heb je zin om te zoenen?' Vaak kreeg ik een 'ja' terug zelfs. Blijkbaar kan het zo makkelijk zijn, haha. De tip  

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden