Pathé Pride Week

Pathé vindt het belangrijk om altijd een brede diversiteit aan films te delen voor een groot publiek en vertoont daarom gedurende het gehele jaar een filmprogrammering met verhalen over en gemaakt door mensen van verschillende achtergronden. De Pride Week is onderdeel van drie speciale themaweken en weekenden waarin onderwerpen zoals diversiteit & inclusiviteit, gender en LHBTIQ+ extra worden uitgelicht. Dit is het derde jaar op rij dat Pathé de Pride Week organiseert, naast de Pride Nights die al sinds 2004 bij Pathé plaatsvinden.

Het is weer zover! In het kader van Amsterdam Pride, dat dit jaar wordt gevierd met het thema 'My Gender, My Pride', organiseert Pathé een Pride Week met een speciale filmselectie in ruim 20 bioscopen en op Pathé thuis. Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus vindt er een speciaal programma plaats, waar film- en televisieregisseur Tim Oliehoek bezoekers alles vertelt over de populaire tiener romcom 'Love, Simon,' en Vera Siemons en Anne-Fleur Schipper van de Lesbische Liga Podcast introduceren de dramakomedie The Favourite (met o.a.  Olivia Coleman en Rachel Weisz). In De Lesbische Liga podcast bespreken Vera en Annefleur lesbische, bi en queer representatie, met áltijd heel veel humor en zelfspot. 

Lees hier meer over De Lesbische Liga!

Op de Instagrampagina van de Lesbische Liga lees je dat de podcastmakers erg enthousiast zijn over deze film:

Kom met ons film kijken tijdens Pathé Pride Week! Dinsdagavond 2 augustus draaien we 'The Favourite' in de bioscoop, inclusief hoogstaande inleiding en nabespreking. We hebben het vaak over lesbische films uit een tijd zonder elektriciteit, die veelal somber, voorspelbaar en diep ongelukkig zijn. The Favourite is niks van dit allemaal (oké, het is wél een kostuumdrama, maar toch). Een grappige, rare en heerlijke film met Rachel Weisz, Emma Stone en Olivia Coleman! Een droppel tot in het extreme, dit is een lesbische koortsdroom op film. En oh ja, Rachel Weisz dus. We herhalen: Rachel Weisz.

 

Zij aan Zij mag 5x2 kaartjes weggegeven voor deze speciale avond met De Lesbische Liga. Ben jij erbij op dinsdag 2 augustus in Amsterdam?

Win! 2 tickets voor The Favourite (op 2-8)

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

The Favourite draait op 2 augustus in Pathé Tuschinski, Pathé City (met de Lesbische Liga) en Pathé Buitenhof (in Den Haag). De gewonnen tickets kun je in die zalen gebruiken, of voor een andere film uit de Pathé Pride Week.

Programmamaker Veerle van Lieshout, die queer programma's organiseert bij Studio/K, gaf in een eerder interview ook aan dat ze fan is van The Favourite: 'Hoewel het één van de vele lesbische kostuumdrama's is, vond ik deze echt goed in elkaar zitten en precies mijn humor. De film gaat over een hertogin en een dienstmeid die allebei de favoriet van de koningin willen worden, dus het is eigenlijk eerder een zwarte komedie dan een dramafilm.'

Pride & Pathé Thuis

Op Pathé Thuis vind je ook een speciale collectie van meer dan 20 films, waaronder Moonlight, Girl, Flee, A Single man en Call Me By Your Name, samengesteld door presentator en acteur Patrick Martens. Bekijk hier de Pride collectie op Pathé Thuis.

Filmprogrammering Pathé Pride Week

Op zaterdag 30 juli zie je tijdens Pride Night een nieuwe film: Firebird. Ga je naar Pathé Arena, dan tref je daar spreker Patrick Martens. Op dinsdag 2 augustus draait The Favourite, met in Pathé City De Lesbische Liga. Op woensdag 3 augustus zie je de nieuwe film Venemo, dan op zaterdag 6 augustus de Pride Classic The Rocky Horror Picture Show en als laatste op 7 augustus de film Love, Simon, met gastsprekers Tim Oliehoek (Pathé De Munt) en Glenn Eilbracht (Pathé Schouwburgplein). De meeste Pride films draaien in 20 verschillende Pathé bioscopen. Voor tijden en tickets ga je naar de website van de Pathé Pride Week.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden