Bi+ dag 2022

Bi+ dag in Utrecht, op 24 september, speciaal voor en door bi+ mensen: Er zijn workshops, een opening met panel, en natuurlijk een lunch en borrel waar je met andere bi+ mensen kan kennismaken.

Bi+ Nederland: Het thema van dit jaar is 1 van 1 miljoen: wist je dat er naar schatting 1 miljoen mensen in Nederland bi+ gevoelens en/of ervaringen hebben? Of je het nou benoemt of niet, kom langs en ontmoet anderen.

Er zijn twee rondes met veel verschillende workshops. Zo leer je als je wilt de beginselen van Japanse Bondage, doe je mee met een workshop improvisatie theater, waarin je een eerste kennismaking krijgt met improviseren, of volg je een workshop over Toegankelijkheid, waarin je leert hoe jij ervoor kunt zorgen dat je vaker stilstaat bij toegankelijkheid in de breedste zin van het woord en hoe je het een onderdeel kunt maken van het dagelijks leven.

Alle workshops duren anderhalf uur, op de website vind je een overzicht, hier lees je alvast een greep uit het aanbod:

Newbi+

Je bent net bekend met je bi+ zijn, en zet je eerste stappen in de regenbooggemeenschap. In deze laagdrempelige workshop ontmoet je andere nieuwe bi+'ers, ook wel 'newbis', en ga je samen in gesprek over bi+ zijn.

Deze workshop is voor mensen die nieuw in de wereld van bi+ zijn. Voor mensen die zich bi, pan, queer of hetero/homo noemen en bezig zijn met het verkennen van hun behoeften. In deze workshop ontmoet je niet alleen anderen die daar stappen in doen, maar kijk je met elkaar hoe je je bi+ zijn kunt vormgeven. Je wordt aan het nadenken gezet over hoe je je leven als bi+ persoon wilt vormgeven als je nog niet zo goed weet wat je ermee wilt.

Diversiteitskaarten - Diversiteit in iedereen

Tijdens deze workshop nemen Rinske en Jaika je mee in de kracht van het brede diversiteitsperspectief om jezelf en de ander te vieren.

In iedereen leven verschillende vormen van diversiteit, ook wel deelidentiteiten genoemd. Soms ben je je hier zelf heel bewust van, maar soms is het 'de ander' die iets in jou aanraakt dat je zelf nog nooit (of minder) had ontdekt. De 'Diversiteitskaarten' (ontwikkeld door Marten Bos) vormen een krachtige tool om met elkaar het brede gesprek over diversiteit aan te gaan. Wat betekent het voor jou? Welke vormen ken je al wel en welke nog minder/niet? Wat betekent intersectionaliteit en hoe verhoudt zich dit tot jou en de ander?

Breng je liefde(s) in kaart – introductie in polyamorie

Of je nou mono- of non-monogaam leeft, het is waarschijnlijk dat jij meerdere mensen liefhebt. En het is ook waarschijnlijk dat liefhebben voor jou een unieke vorm heeft, een vorm die precies bij jou past. 

Tijdens deze workshop breng jij in kaart wat liefde voor jou betekent en wie liefde(s) zíjn voor jou.

Voor personen die polyamoreus leven ziet liefde er vaak meervoudig uit. Er is sprake van meerdere liefdevolle relaties of de wens/vrijheid om dit te beleven. Het in kaart brengen van deze vorm van leven kan de (monogame) omgeving laten begrijpen wie in jouw leven belangrijk zijn en hoe je dat beleeft.

Iedereen met interesse in polyamorie kan deelnemen aan de workshop. Welkom als je polyamoreus leeft maar ook als je om andere redenen geïnteresseerd bent.

Laat jezelf zien!

Workshop over wensen, grenzen en behoeftes (na seksueel grensoverschrijdend gedrag). 'Voor mij als MeToo coach en extern vertrouwenspersoon is het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag erg belangrijk, maar ook het thema seksualiteit. Ik vind het bijzonder om individuen te begeleiden, maar ook organisaties. Ook krijg ik energie van het geven van trainingen in dit veld en het inbrengen van mijn kennis en ervaring binnen de politiek. Zo ben ik onderdeel van de actiegroep van Amnesty in de campagne #letstalkaboutyes, die zich inzet voor de verbetering van het wetsvoorstel seksuele misdrijven. Met mijn partner zet ik onder Samen Helen projecten op om slachtoffers van seksueel geweld en hun naasten te ondersteunen in de mooie reis om samen te helen. Heb je een vraag of twijfel? Neem contact met mij op, ik help je zo goed als ik kan.'

Bi+: de basis. Wat is het, wat doet Bi+ Nederland en wat kun jij doen?

We leggen de belangrijkste termen en thema's uit en bieden basiskennis over taal. Ook vertellen we wat Bi+ Nederland doet en hoe wij ons inzetten voor bi+ mensen en hun belangen, zoals erkenning, zichtbaarheid en meer ruimte. Nieuwsgierig hoe wij dat aanpakken? En naar wat jij kunt doen? Kom dan naar deze workshop!

 

Meer info, het hele programma en tickets: https://biplus.nl/biplusdag-2022-1-van-1-miljoen/

 

Hoe kunnen we de samenleving meer bi+ inclusief maken?

Vorig jaar vond de talkshow 'Hoe is het om bi+ te zijn?' plaats. In de talkshow werden onderzoeksresultaten gepresenteerd van het eerste grote onderzoek onder bi+ mensen in Nederland.

 *

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden