Verschillen vieren

Vanaf begin september maken jongeren door het hele land 1.000 regenboog-zebrapaden om diversiteit en hun onderlinge verschillen te vieren, en te strijden voor een veiliger schoolklimaat. Elke school in ons land moet een veilige plek zijn, maar helaas is dat in de praktijk niet het geval. Jongeren worden nog steeds gediscrimineerd vanwege onder andere hun afkomst, uiterlijk of seksuele voorkeur.

Uit recent onderzoek van jongerenorganisatie Young Impact blijkt dat ruim 1 op de 3 leerlingen vindt dat hun school niet genoeg doet om de acceptatie van lhbti+ jongeren te verbeteren. Door middel van de landelijke actie #VerschillenVieren zet Young Impact met omroep KRO-NCRV, GSA Netwerk en de maatschappelijke diensttijd (MDT) duizenden jongeren in beweging om zich uit te spreken voor meer acceptatie.

Een belangrijk statement

Tijdens deze campagne gaan jongeren regenboogzebrapaden stoepkrijten om daarmee te benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De zebrapaden krijgen de kleuren van de progress flag die staat voor acceptatie van de gehele lhbti+ community. Alle deelnemers worden tevens ondersteund met een aanvraagbrief voor hun eigen gemeente om een blijvend regenboogzebrapad te realiseren in de directe omgeving van hun school.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden