Verschillen vieren

Vanaf begin september maken jongeren door het hele land 1.000 regenboog-zebrapaden om diversiteit en hun onderlinge verschillen te vieren, en te strijden voor een veiliger schoolklimaat. Elke school in ons land moet een veilige plek zijn, maar helaas is dat in de praktijk niet het geval. Jongeren worden nog steeds gediscrimineerd vanwege onder andere hun afkomst, uiterlijk of seksuele voorkeur.

Uit recent onderzoek van jongerenorganisatie Young Impact blijkt dat ruim 1 op de 3 leerlingen vindt dat hun school niet genoeg doet om de acceptatie van lhbti+ jongeren te verbeteren. Door middel van de landelijke actie #VerschillenVieren zet Young Impact met omroep KRO-NCRV, GSA Netwerk en de maatschappelijke diensttijd (MDT) duizenden jongeren in beweging om zich uit te spreken voor meer acceptatie.

Een belangrijk statement

Tijdens deze campagne gaan jongeren regenboogzebrapaden stoepkrijten om daarmee te benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De zebrapaden krijgen de kleuren van de progress flag die staat voor acceptatie van de gehele lhbti+ community. Alle deelnemers worden tevens ondersteund met een aanvraagbrief voor hun eigen gemeente om een blijvend regenboogzebrapad te realiseren in de directe omgeving van hun school.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden