Nieuws: Onderwijs

Plakband metafoor

'Hoe vaker je seks hebt, hoe moeilijker je je later aan iemand kunt binden.' Lesprogramma is schadelijk voor de seksuele opvoeding van jongeren, vindt seksuoloog Leusink. Pointer deed onderzoek.

Lees verder

Verschillen vieren

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn: Jongeren krijten in heel Nederland 1000 regenboog-zebrapaden om diversiteit te vieren, een actie voor een veiliger schoolklimaat nu het schooljaar is begonnen.

Lees verder

Acceptatie op school

'Hoewel het helaas geen verrassing is, is het elke keer weer verdrietig om te zien dat teveel van onze lesbische, homoseksuele en biseksuele tieners niet gelukkig zijn.'

Lees verder

Paarse Vrijdag 2021

Scholieren en leraren dragen de kleur paars om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, op wie je verliefd wordt of uit wat voor gezin je komt.

Lees verder

In gesprek met LHBTI-ouderen

Niet iedereen is hetero: Het Nationaal Ouderenfonds lanceerde een lespakket vol verhalen van LHBTI-ouderen voor studenten die later in de zorg gaan werken.

Lees verder

X-Y-SEX

Persoonlijke en unieke seksuele voorlichting die zij zelf hebben gemist: bekende LHBTIQ+'ers maken hun eigen filmpjes voor KRO-NCRV in het kader van Pride en #liefdeisvooriedereen.

Lees verder

Gedwongen uit de kast

Gomarus: In gesprek over homoseksualiteit en de bestuurders van de school willen van de ervaringen leren. 'Niemand mag door een ander uit de kast worden geduwd.'

Lees verder
Lees meer