Tár

De psychologische dramafilm Tár met Cate Blanchett ging eerder deze maand in première op het 79e Internationale Filmfestival van Venetië. Met hoofdrollen voor Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner en Mark Strong. De film, geregisseerd door Todd Field, ontving tijdens de première van het publiek een staande ovatie van zes minuten. Cate Blanchett speelt in deze film de fictieve Lydia Tár. In Nederland komt de film uit in maart 2023.

Het verhaal

Tár geeft een zeer gedetailleerd portret weer van Lydia Tár. Zij is een zeer bekende lesbische componist en eerste vrouwelijke chef-dirigent van een groot Duits orkest. In de film zit Lydia op het hoogtepunt van haar leven en haar carrière. Ze woont samen met een violiste en ze hebben een meisje geadopteerd. Gaandeweg gaat het bergafwaarts…Lydia wordt verdacht van #MeToo gedrag. Zo zou ze een cellist in haar orkest begunstigd hebben, omdat ze verliefd op haar werd. De film geeft een beeld

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden