Tár

De psychologische dramafilm Tár met Cate Blanchett ging eerder deze maand in première op het 79e Internationale Filmfestival van Venetië. Met hoofdrollen voor Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner en Mark Strong. De film, geregisseerd door Todd Field, ontving tijdens de première van het publiek een staande ovatie van zes minuten. Cate Blanchett speelt in deze film de fictieve Lydia Tár. In Nederland komt de film uit in maart 2023.

Het verhaal

Tár geeft een zeer gedetailleerd portret weer van Lydia Tár. Zij is een zeer bekende lesbische componist en eerste vrouwelijke chef-dirigent van een groot Duits orkest. In de film zit Lydia op het hoogtepunt van haar leven en haar carrière. Ze woont samen met een violiste en ze hebben een meisje geadopteerd. Gaandeweg gaat het bergafwaarts…Lydia wordt verdacht van #MeToo gedrag. Zo zou ze een cellist in haar orkest begunstigd hebben, omdat ze verliefd op haar werd. De film geeft een beeld

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden