Conversietherapie in UK

LGBTQ+ organisatie Stonewall UK heeft namens de Ban conversion Therapy Coalition een voor de Britse Premier Liz Truss confronterend YouTube filmpje geplaatst. In het filmpje wordt ze opgeroepen om zich aan haar woord te houden om de conversiepraktijken te stoppen.

Foto: Pride 2021 in London, door Jessica Girvan / Shutterstock

Conversiepraktijken: 'homogenezing'

Conversietherapie is een behandeling of psychotherapie met als doel om iemands seksuele geaardheid te veranderen of iemands genderidentiteit te onderdrukken. Het wordt ook wel 'homogenezing' genoemd. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat iemand dus kan worden 'genezen' van lesbisch, homoseksueel, bi of trans zijn. Het is een behandeling die zeer onethisch is en bewezen schadelijk.

De video

De Ban Conversion Therapy Coaliotion bestaat uit 79 liefdadigheidsinstellingen voor LGBTQ+ en mensenrechten. Zij willen de Britse Premier Liz Truss aan haar belofte houden om 'de weerzinwekkende conversietherapie-praktijken' te verbieden voor iedereen. Daarom heeft Stonewall UK

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden