Conversietherapie in UK

LGBTQ+ organisatie Stonewall UK heeft namens de Ban conversion Therapy Coalition een voor de Britse Premier Liz Truss confronterend YouTube filmpje geplaatst. In het filmpje wordt ze opgeroepen om zich aan haar woord te houden om de conversiepraktijken te stoppen.

Foto: Pride 2021 in London, door Jessica Girvan / Shutterstock

Conversiepraktijken: 'homogenezing'

Conversietherapie is een behandeling of psychotherapie met als doel om iemands seksuele geaardheid te veranderen of iemands genderidentiteit te onderdrukken. Het wordt ook wel 'homogenezing' genoemd. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat iemand dus kan worden 'genezen' van lesbisch, homoseksueel, bi of trans zijn. Het is een behandeling die zeer onethisch is en bewezen schadelijk.

De video

De Ban Conversion Therapy Coaliotion bestaat uit 79 liefdadigheidsinstellingen voor LGBTQ+ en mensenrechten. Zij willen de Britse Premier Liz Truss aan haar belofte houden om 'de weerzinwekkende conversietherapie-praktijken' te verbieden voor iedereen. Daarom heeft Stonewall UK

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden