Conversietherapie in UK

LGBTQ+ organisatie Stonewall UK heeft namens de Ban conversion Therapy Coalition een voor de Britse Premier Liz Truss confronterend YouTube filmpje geplaatst. In het filmpje wordt ze opgeroepen om zich aan haar woord te houden om de conversiepraktijken te stoppen.

Foto: Pride 2021 in London, door Jessica Girvan / Shutterstock

Conversiepraktijken: 'homogenezing'

Conversietherapie is een behandeling of psychotherapie met als doel om iemands seksuele geaardheid te veranderen of iemands genderidentiteit te onderdrukken. Het wordt ook wel 'homogenezing' genoemd. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat iemand dus kan worden 'genezen' van lesbisch, homoseksueel, bi of trans zijn. Het is een behandeling die zeer onethisch is en bewezen schadelijk.

De video

De Ban Conversion Therapy Coaliotion bestaat uit 79 liefdadigheidsinstellingen voor LGBTQ+ en mensenrechten. Zij willen de Britse Premier Liz Truss aan haar belofte houden om 'de weerzinwekkende conversietherapie-praktijken' te verbieden voor iedereen. Daarom heeft Stonewall UK

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden