Coming Out Dag 2022

11 oktober is het weer Coming Out Dag. Coming Out betekent uit de kast komen: het moment waarop je publiekelijk uitkomt voor je seksuele voorkeur en/of genderidentiteit. Op Coming Out Day wordt er, met het oog op meer acceptatie van homoseksualiteit, speciaal aandacht gegeven aan dit moment. Voor veel lhbtq+ers, maar ook niet-lhbtq'ers, is het een dag om bij stil te staan, om deel te nemen aan activiteiten rondom dit thema, en om te realiseren hoe belangrijk het is om jezelf te mogen en kunnen zijn. Ondanks dat deze bijzondere dag al vanaf 1988 bestaat in de Verenigde Staten, wordt het pas sinds 2009 jaarlijks in Nederland gevierd.

Anders dan de jaarlijkse Pride en Roze Zaterdag zijn er op Coming Out Dag geen grote landelijke feesten. Wel worden er op 11 oktober en op de dagen eromheen in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door verschillende (jongeren) LHBT+ organisaties. De laatste jaren worden er steeds meer meerdaagse programma's georganiseerd rondom dit thema onder de naam 'Regenboogweek.'

Zij aan Zij licht een aantal evenementen uit die rondom dit thema worden georganiseerd. Daarnaast blikken we terug op momenten dat beroemdheden dit jaar uit de kast zijn gekomen.

With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij (Amsterdam)

IHLIA presenteert op Coming-out dag met trots de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij. De expositie is speciaal voor

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden