Coming Out Dag 2022

11 oktober is het weer Coming Out Dag. Coming Out betekent uit de kast komen: het moment waarop je publiekelijk uitkomt voor je seksuele voorkeur en/of genderidentiteit. Op Coming Out Day wordt er, met het oog op meer acceptatie van homoseksualiteit, speciaal aandacht gegeven aan dit moment. Voor veel lhbtq+ers, maar ook niet-lhbtq'ers, is het een dag om bij stil te staan, om deel te nemen aan activiteiten rondom dit thema, en om te realiseren hoe belangrijk het is om jezelf te mogen en kunnen zijn. Ondanks dat deze bijzondere dag al vanaf 1988 bestaat in de Verenigde Staten, wordt het pas sinds 2009 jaarlijks in Nederland gevierd.

Anders dan de jaarlijkse Pride en Roze Zaterdag zijn er op Coming Out Dag geen grote landelijke feesten. Wel worden er op 11 oktober en op de dagen eromheen in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door verschillende (jongeren) LHBT+ organisaties. De laatste jaren worden er steeds meer meerdaagse programma's georganiseerd rondom dit thema onder de naam 'Regenboogweek.'

Zij aan Zij licht een aantal evenementen uit die rondom dit thema worden georganiseerd. Daarnaast blikken we terug op momenten dat beroemdheden dit jaar uit de kast zijn gekomen.

With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij (Amsterdam)

IHLIA presenteert op Coming-out dag met trots de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij. De expositie is speciaal voor

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden