Roomies

In Nederland hebben we ANNE+, België heeft nu haar eigen 'coming-of-age' drama met lesbische twintigers: Ama (gespeeld door Laura De Geest) en Bibi (gespeeld door Ahlaam Teghadouini). De twee vriendinnen zitten in hun laatste studiejaar en betrekken samen een appartement in Brussel. De twee jonge vrouwen zijn behoorlijk verschillend. Zo is Ama een losbandige vrijbuiter, terwijl Bibi vooral een romantische geest is, dromend van een relatie met een vrouw. Allebei willen ze in het reine komen met zichzelf, hun familie en elkaar.

'Roomies gaat niet per se over lesbisch zijn, maar over op je eigen benen leren staan, over de relatie met je ouders, over een thuis zoeken en voelen en willen,' vertellen de makers Flo Van Deuren en Kato De Boeck in een interview. Ook zij woonden samen tijdens hun studie, en die tijd was dan ook een inspiratie voor de serie. 'Wij 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden