Roomies

In Nederland hebben we ANNE+, België heeft nu haar eigen 'coming-of-age' drama met lesbische twintigers: Ama (gespeeld door Laura De Geest) en Bibi (gespeeld door Ahlaam Teghadouini). De twee vriendinnen zitten in hun laatste studiejaar en betrekken samen een appartement in Brussel. De twee jonge vrouwen zijn behoorlijk verschillend. Zo is Ama een losbandige vrijbuiter, terwijl Bibi vooral een romantische geest is, dromend van een relatie met een vrouw. Allebei willen ze in het reine komen met zichzelf, hun familie en elkaar.

'Roomies gaat niet per se over lesbisch zijn, maar over op je eigen benen leren staan, over de relatie met je ouders, over een thuis zoeken en voelen en willen,' vertellen de makers Flo Van Deuren en Kato De Boeck in een interview. Ook zij woonden samen tijdens hun studie, en die tijd was dan ook een inspiratie voor de serie. 'Wij 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden