Roomies

In Nederland hebben we ANNE+, België heeft nu haar eigen 'coming-of-age' drama met lesbische twintigers: Ama (gespeeld door Laura De Geest) en Bibi (gespeeld door Ahlaam Teghadouini). De twee vriendinnen zitten in hun laatste studiejaar en betrekken samen een appartement in Brussel. De twee jonge vrouwen zijn behoorlijk verschillend. Zo is Ama een losbandige vrijbuiter, terwijl Bibi vooral een romantische geest is, dromend van een relatie met een vrouw. Allebei willen ze in het reine komen met zichzelf, hun familie en elkaar.

'Roomies gaat niet per se over lesbisch zijn, maar over op je eigen benen leren staan, over de relatie met je ouders, over een thuis zoeken en voelen en willen,' vertellen de makers Flo Van Deuren en Kato De Boeck in een interview. Ook zij woonden samen tijdens hun studie, en die tijd was dan ook een inspiratie voor de serie. 'Wij 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden