Roomies

In Nederland hebben we ANNE+, België heeft nu haar eigen 'coming-of-age' drama met lesbische twintigers: Ama (gespeeld door Laura De Geest) en Bibi (gespeeld door Ahlaam Teghadouini). De twee vriendinnen zitten in hun laatste studiejaar en betrekken samen een appartement in Brussel. De twee jonge vrouwen zijn behoorlijk verschillend. Zo is Ama een losbandige vrijbuiter, terwijl Bibi vooral een romantische geest is, dromend van een relatie met een vrouw. Allebei willen ze in het reine komen met zichzelf, hun familie en elkaar.

'Roomies gaat niet per se over lesbisch zijn, maar over op je eigen benen leren staan, over de relatie met je ouders, over een thuis zoeken en voelen en willen,' vertellen de makers Flo Van Deuren en Kato De Boeck in een interview. Ook zij woonden samen tijdens hun studie, en die tijd was dan ook een inspiratie voor de serie. 'Wij 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden