The Hot Peaches

De nieuwe voorstelling The Hot Peaches gaat over het vinden en vormen van je eigen identiteit en seksualiteit: 'Vier wie je wilt zijn, voor ieder buitenbeentje is er een groep om bij te horen.' Deze queer productie van de Toneelmakerij en DOX is geïnspireerd door het opvallende queer performance gezelschap The Hot Peaches, die in de jaren '70 echt hebben bestaan. Ze reisden tussen New York en Amsterdam, waar ze extravagante shows opvoerden in verschillende underground podia, om diversiteit, inclusie en vrijheid te kunnen vieren. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama's schuil. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.  

Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren '70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een geschiedenis met discriminatie, activisme en agressie. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud.

De cast bestaat uit Ayla Çekin Satijn, onder meer bekend als Maya uit ANNE+, Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Lodewijk van Dijk, Djinti Sullivan, Jonathan Eduardo Brito en Floyd Koster.

Wanneer te zien

The Hot Peaches is tot en met 25 november te zien in de theaters. De eerstvolgende voorstelling vindt plaats op donderdag 3 november 2022 in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Hierna reist het theatergezelschap door naar Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Groningen, Haarlem en Tilburg. Ga naar toneelmakerij.nl of WijZijnDox voor alle locaties, tijden en tickets.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden