The Hot Peaches

De nieuwe voorstelling The Hot Peaches gaat over het vinden en vormen van je eigen identiteit en seksualiteit: 'Vier wie je wilt zijn, voor ieder buitenbeentje is er een groep om bij te horen.' Deze queer productie van de Toneelmakerij en DOX is geïnspireerd door het opvallende queer performance gezelschap The Hot Peaches, die in de jaren '70 echt hebben bestaan. Ze reisden tussen New York en Amsterdam, waar ze extravagante shows opvoerden in verschillende underground podia, om diversiteit, inclusie en vrijheid te kunnen vieren. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama's schuil. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.  

Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren '70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een geschiedenis met discriminatie, activisme en agressie. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud.

De cast bestaat uit Ayla Çekin Satijn, onder meer bekend als Maya uit ANNE+, Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Lodewijk van Dijk, Djinti Sullivan, Jonathan Eduardo Brito en Floyd Koster.

Wanneer te zien

The Hot Peaches is tot en met 25 november te zien in de theaters. De eerstvolgende voorstelling vindt plaats op donderdag 3 november 2022 in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Hierna reist het theatergezelschap door naar Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Groningen, Haarlem en Tilburg. Ga naar toneelmakerij.nl of WijZijnDox voor alle locaties, tijden en tickets.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden