Dat kan natuurlijk ook

Janneke Bosman is een personal coach in geaardheid en coming-out, en daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Voor meer informatie www.jannekebosman.nl

Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

 

Nee mam, ik ga later ook met twee mama's.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Daar wonen we dan, in een grote gezinswijk. Een jaar geleden kwamen we hier terecht, twee weken na de bevalling. Ja, ik hoor je al denken, lekker gepland. Klopt, maar in Utrecht heb je het helaas niet voor het uitzoeken. Was inderdaad even een lekkere stressvolle periode, een recept voor een mental break-down. Maar daar zijn we gelukkig doorheen gekomen, en nu, één jaar later, zitten we helemaal op onze plek.

In ons nieuwe blok heeft letterlijk ieder huishouden kinderen. 104 kinderen wonen er 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden