Kerst met Francis

Sopraan, comédienne én ambassadrice van Pride Amsterdam: Francis van Broekhuizen is volop in beeld. In het begin van het jaar was ze nog actief in de rol van Moeder Overste in de musical The Sound of Music. Vervolgens kwam haar autobiografische verhalenbundel uit, getiteld Bij twijfel hard zingen, en deed ze mee met de jubileumuitzending 'Allstars' van het programma De Slimste Mens. December wordt voor Francis een muzikale maand. Op maandag 19 december is ze te zien in de Top 4000 Muziekquiz en op zondag 18 december doet ze mee aan de zesde editie van de bijzonder Kerst-Sing-ALong in het Atrium Den Haag. Dit kerstconcert wordt op 23 en 26 december uitgezonden.

Beeld: Kerst met Francis

Vervolgens, van 23 december tot 6 januari 2023, vier je 'Kerst met Francis' in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Het belooft een spektakel te worden: Een komische, muzikale kerstvertelling neemt je mee langs beroemde kerstliederen en operaklassiekers, begeleid door pianist Gregor Bak, een zangkwartet en een jazzcombo. Er is ook een kerstmarkt! Meer info en tickets vind je op de website Kerst met Francis.

Over Francis

Francis is een veelzijdige vrouw die bekend staat als slim, een flapuit en bovenal een begenadigd dramatisch sopraan met een rijke, emotionele en krachtige stem. Ze is 47 jaar en is getrouwd met een vrouw. Daar is ze net zo open over als dat ze katholiek is. Voor haar zitten die twee gegevens elkaar niet in de weg. Mede door haar deelname aan de programma's Maestro en All together now is de bekendheid van Francis sterk vergroot. In de zomer van 2020 hadden we bij Zij aan Zij al de eer om haar te interviewen.

Top 4000 Muziekquiz

Op maandag 19 december zie je Francis in de eerste aflevering van seizoen 3 van de Top 4000 Muziekquiz. Daar neemt ze het, samen met Jan Versteegh, op tegen Bridget Maasland (presentatrice, model, dierenrechtenactiviste en voormalig danseres) en rapper Donnie. Voor wie het spel niet kent: het is een bordspel met genummerde vakjes van 1 t/m 40. Het team dat als eerste eindigt op het laatste vakje is de beste muziekkenner van de aflevering. In de quiz zitten allerlei opdrachten, zoals zingen en luisteren naar de muziek.

Kerst-Sing-Along

Bij Omroep West is er vanaf 17.00 op 23 en 26 december de mogelijkheid om te genieten van het kerstconcert Kerst-Sing-Along met een gastoptreden van Francis. Bij het kerstconcert (dit jaar de zesde editie) is er een eenmalig samengesteld koor bestaande uit maar liefst 350 mensen. Er zingen ruim 1.000 bezoekers mee, met traditionele Nederlandse, Engelse en Franse kerstliederen. Dit alles onder leiding van Gregor Bak en met als extra zanger Phillipe Elan.

#kerstmetfrancis2022

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden