Modern Love Amsterdam

Modern Love Amsterdam is een zesdelige Nederlandse serie, die gaat over uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost. De hoofdrollen in deze Nederlandse versie worden gespeeld door o.a Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf en Romijn Conen. Showrunner is Robert Alberdingk Thijm.

Hanna van Vliet (ANNE+) speelt in een van de afleveringen een stel met Ilke Paddenburg: Net het echte leven, want ze hebben in werkelijkheid al acht jaar een relatie. De verhalen in Modern Love Amsterdam zijn fictief, de aflevering met Hanna en Ilke gaat over moedergevoelens: Als lesbisch stel kiezen voor kinderen werkt toch net iets anders dan in een heterorelatie. De serie maakt geen groot punt van de queerrelatie. 'Het gaat verder niet over het feit dat zij lesbisch zijn', vertelt Ilka aan NRC. 'Dat aspect van hun relatie wordt niet geproblematiseerd. Het is gewoon zo.' Hanna vult aan: 'Dat is ook pas echte inclusie. Je kunt heel specifiek zijn in bepaalde dingen, maar niet alles draait om hun identiteit.' - Het hele artikel lees je op NRC.nl.

'Modern Love Amsterdam is dé serie die we juist nu wilden maken. Een serie die laat zien dat liefde altijd wint, hoe verwarrend de tijd waarin we leven ook is. De makers hebben gekozen voor bijzondere, authentieke verhalen waarin de personages allemaal op hun eigen manier zoeken naar liefde', zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals, Amazon Studios. 'Hoe ziet trouw eruit in een open relatie, of hoe ga je om met gelijkheid en afhankelijkheid als je partner ineens gehandicapt raakt? Ik ben erg onder de indruk van de kwetsbaarheid die voelbaar is in de unieke verhalen, die onze kijkers zeker zullen aanspreken.'

 

 

Vanaf 16 december zie je Modern Love Amsterdam op Prime Video in Nederland en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu en Norbert ter Hall.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden