Modern Love Amsterdam

Modern Love Amsterdam is een zesdelige Nederlandse serie, die gaat over uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost. De hoofdrollen in deze Nederlandse versie worden gespeeld door o.a Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf en Romijn Conen. Showrunner is Robert Alberdingk Thijm.

Hanna van Vliet (ANNE+) speelt in een van de afleveringen een stel met Ilke Paddenburg: Net het echte leven, want ze hebben in werkelijkheid al acht jaar een relatie. De verhalen in Modern Love Amsterdam zijn fictief, de aflevering met Hanna en Ilke gaat over moedergevoelens: Als lesbisch stel kiezen voor kinderen werkt toch net iets anders dan in een heterorelatie. De serie maakt geen groot punt van de queerrelatie. 'Het gaat verder niet over het feit dat zij lesbisch zijn', vertelt Ilka aan NRC. 'Dat aspect van hun relatie wordt niet geproblematiseerd. Het is gewoon zo.' Hanna vult aan: 'Dat is ook pas echte inclusie. Je kunt heel specifiek zijn in bepaalde dingen, maar niet alles draait om hun identiteit.' - Het hele artikel lees je op NRC.nl.

'Modern Love Amsterdam is dé serie die we juist nu wilden maken. Een serie die laat zien dat liefde altijd wint, hoe verwarrend de tijd waarin we leven ook is. De makers hebben gekozen voor bijzondere, authentieke verhalen waarin de personages allemaal op hun eigen manier zoeken naar liefde', zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals, Amazon Studios. 'Hoe ziet trouw eruit in een open relatie, of hoe ga je om met gelijkheid en afhankelijkheid als je partner ineens gehandicapt raakt? Ik ben erg onder de indruk van de kwetsbaarheid die voelbaar is in de unieke verhalen, die onze kijkers zeker zullen aanspreken.'

 

 

Vanaf 16 december zie je Modern Love Amsterdam op Prime Video in Nederland en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu en Norbert ter Hall.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden