Samen met de feestdagen

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Zo ook in de decembermaand met de feestdagen. Gezelligheid. Warmte binnen en vrieskou buiten. Brrrrr. En wat ziet het er op veel plekken gezellig en warm uit binnen, met de lichtjes aan. Daar warm je al bijna als vanzelf van op. Binnenkomen met verkleumde handen en voeten en dan vervolgens lekker opwarmen binnen met een dekentje, een kruik en natuurlijk met m'n vriendin en m'n kleine muppie bij me. Lekker met z'n allen rond de tafel en genieten van het lekkers, het samenzijn, cadeautjes uitpakken, de kerstboom versieren en spelletjes. Wat een fijne maand, december.

En ik weet nog maar al te goed dat dat ook anders kan zijn. Vroeger was ik thuis vaak de enige zonder aanhang, zonder vriendje, met de feestdagen. En dat voelde ergens toch vervelend en alleen, ook al was het te midden van mijn lieve familie. Al mijn zussen, ik heb er drie, hadden wel een vriendje. En ik niet. Wat wilde ik ook graag samen met iemand aan de feestdagen deelnemen. Aan de surprises met sinterklaas, aan het diner met kerst en samen natuurlijk het nieuwe jaar inluiden. Maar ik had hoop. Ik wist, ooit komt mijn man ook wel. En heb ik net als iedereen ook een vriendje.

Wat was dát wennen toen ik langzaam maar zeker begon te snappen dat er helemaal geen man naast

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden