Petit mal en Two

In het voorjaar van 2023 komt de Colombiaanse film Petit mal uit in Nederland. De film, met een IMDb-score van 7.4, is geregisseerd door Ruth Caudeli en ging in 2022 in première op het Tribeca-filmfestival in New York. Petit mal gaat over Martina, Laila en Anto die met z'n drieën een relatie hebben.

Het verhaal: Drie vrouwen hebben met elkaar een relatie vol liefde, passie, intimiteit en speelsheid. Ze hebben een heleboel honden, veel barbecues in de achtertuin en een dubbel breed Kingsize bed.

Als Laila, gespeeld door de regisseur die ook actrice is, weg moet voor een lange-termijn-opdracht, hebben de twee andere vrouwen een uitdaging. Martina, vertolkt door Silvia Varón, en Anto vertolkt door Ana Maria Otálora, moeten met z'n tweeën omgaan met de nieuwe situatie. Doordat Laila er namelijk nu niet is, moeten zij de dynamiek samen opnieuw vormgeven.

Een film waarin zowel de lastige als de mooie kanten van een relatie tussen drie personen aan bod komen. Er is zowel ruimte voor romantiek en diepe genegenheid als voor jaloezie en eenzaamheid. De film nodigt je uit om zonder oordeel alle facetten van een relatie te aanschouwen.

Ruth Caudeli is een queer regisseur, scenario schrijver en producent met een master in filmregie van ESCAC en een master in fictie voor televisie aan de Pompeu Fabra. Ze schreef en regisseerde verschillende speelfilms en regisseerde ook diverse short movies. Ze onderscheidt zich met films waarin echte queer vrouwen centraal staan. Verder heeft ze ook voor televisie geregisseerd. Zo regisseerde ze de tv-serie 'Natalia: Crimen y castigo'. Deze serie was winnaar van de India Catalina Award 2021 voor beste miniserie. [bron]

 

Two

Dit voorjaar zie je de film Two, met een IMDb score van 6.9, in de Nederlandse bioscoop. Two is een Israëlische dramafilm uit 2021, geregisseerd door Astar Elkayam. De film gaat over twee vrouwen, Omer en Bar, die een baby willen. Dat gaat allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Het dreigt zelfs hun relatie te ondermijnen.

Van geluk naar ongeluk?

Het verliefde stel Omer (Mor Polanuer) en Bar (Agam Schuster) hebben een ultiem doel: een baby krijgen. Dat willen ze doen door middel van een zaaddonor. Al snel volgen de afspraken bij de spermabank zich op. Het hoopvolle begin verandert in een gebed zonder einde. De emoties lopen hoog op en een gevoel van mislukking overheerst. Op dat moment komt Yoni (Gil Desiano), de ex-partner van Omer langs, die blijkt de perfecte match te zijn als zaaddonor. Het is echter de vraag of deze match wel goed is voor hun relatie. Gaan ze van geluk naar ongeluk of zal de liefde alles overwinnen? De vraag is daarbij ook hoe ver ze zullen gaan voor het realiseren van hun kinderwens.

Een film die realistisch met nuance weergeeft hoe zwaar het proces om samen een kind te krijgen, kan zijn met al haar fysieke en emotionele uitdagingen.

Je ziet de film Two op 10 en 11 januari alvast tijdens de Pathe Pride night, de officiële Nederlandse release is later in het voorjaar van 2023.

Leuk om te weten: Actrice Agam Schuster heeft ook gespeeld in de webserie Dyke society (ook wel bekend als HaLesbiyon HaElyon) die een kijkje geeft in het geheime leven van lesbiennes in Tel-Aviv. Een Israëlische serie uit 2017 gevuld met onzekerheid en gelach.

 

*

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden