Golden Globes

Op 10 januari is het zover: de Golden Globes uitreiking! De Golden Globes staan voor de erkenning van film en televisie in binnen- en buitenland. Al sinds 1944 worden de Golden Globes jaarlijks toegekend door leden van de non-profit organisatie Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Mayon Lopez en Selenis Leyva van NBC's Lopez vs. Lopez onthulden dit jaar wie de genomineerden zijn. Onder de genomineerden krijgt LHBTIQ+ ook meer zichtbaarheid. Steeds meer bekende mensen zijn open over het hebben van een andere genderidentiteit of seksualiteit dan het heteronormatieve.

LHBTQI+ in the spotlights

De film Tár, die gaat over een (fictief) zeer bekende lesbische dirigent van een groot Duits orkest, bleek goed voor maar liefst drie nominaties. De film valt in de categorie drama en kreeg naast de nominatie voor Beste Film in de categorie Drama een nominatie voor

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden