Golden Globes

Op 10 januari is het zover: de Golden Globes uitreiking! De Golden Globes staan voor de erkenning van film en televisie in binnen- en buitenland. Al sinds 1944 worden de Golden Globes jaarlijks toegekend door leden van de non-profit organisatie Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Mayon Lopez en Selenis Leyva van NBC's Lopez vs. Lopez onthulden dit jaar wie de genomineerden zijn. Onder de genomineerden krijgt LHBTIQ+ ook meer zichtbaarheid. Steeds meer bekende mensen zijn open over het hebben van een andere genderidentiteit of seksualiteit dan het heteronormatieve.

LHBTQI+ in the spotlights

De film Tár, die gaat over een (fictief) zeer bekende lesbische dirigent van een groot Duits orkest, bleek goed voor maar liefst drie nominaties. De film valt in de categorie drama en kreeg naast de nominatie voor Beste Film in de categorie Drama een nominatie voor

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het laatste voorjaar

Langverwachte derde roman van Minke Douwesz! Verlies en verandering kenmerken het leven, in dit geval het leven van Ese Jelles, die op de fiets- en in haar hoofd en verleden- een bijzondere reis maakt.

Lees verder

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden