Pink Parents: Sylvia en Wendy

Als regenbooggezin deal je toch met wat extra's vergeleken met een 'standaard heterogezin'. Een kindje krijgen gaat nu eenmaal niet vanzelf en kinderen stellen uiteindelijk zelf ook vragen. Daar kan ook Sylvia van de Gragt van de webshop Pink Parents over meepraten. Pink Parents biedt leuke rompertjes, T-shirts en andere spulletjes voor (aanstaande) regenboogouders. Over de webshop las je onlangs al meer [hier], we waren benieuwd naar de achtergrond van Sylvia en de webshop die inmiddels steeds meer uitgroeit tot een platform.

Webshop voor regenboogbaby's

Sylvia is 38 jaar en runt nu zo'n drie jaar de webshop Pink Parents. Ze is grafisch vormgever en werkte voor diverse babybladen. Bovendien is ze erg handig in het maken van een website. Ze doet dan ook alles zelf voor de webshop. Van het vormgeven tot aan het bedenken van ontwerpen voor rompertjes. Zo is de tekst 'I already had my coming out' ook door haar bedacht. Samen met haar vriendin Wendy zorgt ze voor hun inmiddels driejarige dochtertje Evy.

Ik vraag Sylvia haar motivatie voor het starten van de webshop. Ze vertelt: 'Tijdens de zwangerschap kwamen we erachter dat er heel weinig leuke cadeautjes zijn voor stellen van gelijk geslacht of voor een andere moderne gezinssamenstelling. Je vindt wel eens hier en daar een rompertje, maar dat is dan verdwaald ergens online. Dus zodoende besloot ik dat zelf een webshop op te zetten. Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar…Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is? Wij kregen bijvoorbeeld destijds een zwangerschapsboek dat vol stond met vragen voor papa. Dat is toch minder leuk.'

Sylvia vertelt dat er een genderneutraal babyboek aankomt van haar hand. 'Een boekje waarin je de komst van het kind kunt bijhouden. In dat boekje houden we rekening met alle vormen, of het nu om bijvoorbeeld twee vaders gaat, een draagmoeder, een adoptiekindje of een alleenstaande ouder. Het gaat dus niet helemaal specifiek over de zwangerschap, maar vooral over de komst van de baby.'

Kinderwens

Als ik vraag naar haar kinderwens vertelt Sylvia: 'Ik had voor ik met Wendy was al een kinderwens. Alleen tijdens voorgaande relaties

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden