Pink Parents: Sylvia en Wendy

Als regenbooggezin deal je toch met wat extra's vergeleken met een 'standaard heterogezin'. Een kindje krijgen gaat nu eenmaal niet vanzelf en kinderen stellen uiteindelijk zelf ook vragen. Daar kan ook Sylvia van de Gragt van de webshop Pink Parents over meepraten. Pink Parents biedt leuke rompertjes, T-shirts en andere spulletjes voor (aanstaande) regenboogouders. Over de webshop las je onlangs al meer [hier], we waren benieuwd naar de achtergrond van Sylvia en de webshop die inmiddels steeds meer uitgroeit tot een platform.

Webshop voor regenboogbaby's

Sylvia is 38 jaar en runt nu zo'n drie jaar de webshop Pink Parents. Ze is grafisch vormgever en werkte voor diverse babybladen. Bovendien is ze erg handig in het maken van een website. Ze doet dan ook alles zelf voor de webshop. Van het vormgeven tot aan het bedenken van ontwerpen voor rompertjes. Zo is de tekst 'I already had my coming out' ook door haar bedacht. Samen met haar vriendin Wendy zorgt ze voor hun inmiddels driejarige dochtertje Evy.

Ik vraag Sylvia haar motivatie voor het starten van de webshop. Ze vertelt: 'Tijdens de zwangerschap kwamen we erachter dat er heel weinig leuke cadeautjes zijn voor stellen van gelijk geslacht of voor een andere moderne gezinssamenstelling. Je vindt wel eens hier en daar een rompertje, maar dat is dan verdwaald ergens online. Dus zodoende besloot ik dat zelf een webshop op te zetten. Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar…Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is? Wij kregen bijvoorbeeld destijds een zwangerschapsboek dat vol stond met vragen voor papa. Dat is toch minder leuk.'

Sylvia vertelt dat er een genderneutraal babyboek aankomt van haar hand. 'Een boekje waarin je de komst van het kind kunt bijhouden. In dat boekje houden we rekening met alle vormen, of het nu om bijvoorbeeld twee vaders gaat, een draagmoeder, een adoptiekindje of een alleenstaande ouder. Het gaat dus niet helemaal specifiek over de zwangerschap, maar vooral over de komst van de baby.'

Kinderwens

Als ik vraag naar haar kinderwens vertelt Sylvia: 'Ik had voor ik met Wendy was al een kinderwens. Alleen tijdens voorgaande relaties

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden