Pink Parents: Sylvia en Wendy

Als regenbooggezin deal je toch met wat extra's vergeleken met een 'standaard heterogezin'. Een kindje krijgen gaat nu eenmaal niet vanzelf en kinderen stellen uiteindelijk zelf ook vragen. Daar kan ook Sylvia van de Gragt van de webshop Pink Parents over meepraten. Pink Parents biedt leuke rompertjes, T-shirts en andere spulletjes voor (aanstaande) regenboogouders. Over de webshop las je onlangs al meer [hier], we waren benieuwd naar de achtergrond van Sylvia en de webshop die inmiddels steeds meer uitgroeit tot een platform.

Webshop voor regenboogbaby's

Sylvia is 38 jaar en runt nu zo'n drie jaar de webshop Pink Parents. Ze is grafisch vormgever en werkte voor diverse babybladen. Bovendien is ze erg handig in het maken van een website. Ze doet dan ook alles zelf voor de webshop. Van het vormgeven tot aan het bedenken van ontwerpen voor rompertjes. Zo is de tekst 'I already had my coming out' ook door haar bedacht. Samen met haar vriendin Wendy zorgt ze voor hun inmiddels driejarige dochtertje Evy.

Ik vraag Sylvia haar motivatie voor het starten van de webshop. Ze vertelt: 'Tijdens de zwangerschap kwamen we erachter dat er heel weinig leuke cadeautjes zijn voor stellen van gelijk geslacht of voor een andere moderne gezinssamenstelling. Je vindt wel eens hier en daar een rompertje, maar dat is dan verdwaald ergens online. Dus zodoende besloot ik dat zelf een webshop op te zetten. Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar…Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is? Wij kregen bijvoorbeeld destijds een zwangerschapsboek dat vol stond met vragen voor papa. Dat is toch minder leuk.'

Sylvia vertelt dat er een genderneutraal babyboek aankomt van haar hand. 'Een boekje waarin je de komst van het kind kunt bijhouden. In dat boekje houden we rekening met alle vormen, of het nu om bijvoorbeeld twee vaders gaat, een draagmoeder, een adoptiekindje of een alleenstaande ouder. Het gaat dus niet helemaal specifiek over de zwangerschap, maar vooral over de komst van de baby.'

Kinderwens

Als ik vraag naar haar kinderwens vertelt Sylvia: 'Ik had voor ik met Wendy was al een kinderwens. Alleen tijdens voorgaande relaties

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden