Liever dieren

Mijn zus vindt het belachelijk, we hadden er gister aan de telefoon nog ruzie over. Maar zo'n ruzie bevestigt juist mijn gevoel: Ik vind dieren echt leuker dan mensen.

Het maakt het daten ook niet altijd makkelijk, vooral omdat een van mijn honden niet zo goed is met onbekende mensen. Iemand onverwacht mee naar huis nemen is geen optie, gelukkig is dat ook niet echt mijn stijl. Een nieuwe liefde zal wel echt van dieren moeten houden, anders wordt het sowieso niks. Ik kan me echt niet voorstellen dat ik ooit met een vrouw zou zijn die geen dierenliefhebber is. Sterker nog, ik vind dieren vaak leuker dan mensen, dus ze zal van goeden huize moeten komen.

Ik heb twee honden en drie katten. De honden komen allebei uit een asiel, eentje uit Nederland en eentje uit Polen, via een organisatie die daar honden van straat haalt. De Nederlandse asielhond is vrij makkelijk maar wel groot, hij ziet eruit als een soort witte wolf. De Poolse straathond is wat kleiner, ik denk een soort jachthond, zij is heel lastig met mensen die ze niet kent. De honden onderling doen het geweldig samen, gelukkig. En ze laten de katten met rust. De Poolse hond heet Nika, haar broer heet Simon. Nika heeft duidelijk een trauma opgelopen toen ze klein was. Toen ik haar kreeg was ze ongeveer een half jaar oud en ze is heel ver gekomen maar haar diepe angst voor mensen zal er wel nooit uitgaan. Onbekenden kan ik niet over de vloer hebben, of ik moet haar opsluiten in de bench in de serre, en dat is stressvol als ze weet dat er iemand binnen is, of haar buiten in de tuin laten. De tuin is prima als het mooi weer is, ze hangt dan heerlijk in de zon met haar broer en ik kan binnen mijn gang gaan. Maar als het koud of nat is dan wil ik haar niet zomaar buiten zetten, en dan spreek ik dus ook liever ergens anders met iemand af.

De ruzie met mijn zus ging daarover. Het zou gaan regenen het weekend, en ze wilde langskomen om dozen foto's uit te zoeken. Ze komt niet vaak, Nika kent haar nauwelijks. Ik belde mijn zus om de afspraak te verzetten en de reden staat haar dan niet aan. Ze vindt het maar belachelijk dat mijn honden mijn leven bepalen. Dat ze mijn beste maatjes zijn snapt ze niet. 'Alles draait altijd om die beesten', zegt ze dan gepikeerd. En ze heeft groot gelijk, ik ben veel liever met mijn honden en katten dan met haar of welk ander mens dan ook. Dat zeg ik maar niet

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden