Onze dieren

We hebben veel reacties gekregen op het verhaal van Marjan, over de liefde voor haar dieren, de uitdaging om een leuke vrouw te vinden die net zo van dieren houdt en het onbegrip van haar familie. Dat het reacties oproept is misschien niet zo gek; Stereotypen zijn immers vaak op waarheid gebaseerd en lesbische vrouwen hebben nu eenmaal gemiddeld meer katten en andere huisdieren dan welke andere groep dan ook.

Dat bleek ook uit een onderzoek van Autostraddle: 'It's True: Queer Women Own The Most Cats' uit 2018 - Queer vrouwen en non-binaire mensen hebben meer katten. Honden daarentegen wonen niet vaker dan gemiddeld bij een queer vrouw, zegt datzelfde Amerikaanse onderzoek naar 'lesbische stereotypen', maar wij denken dat honden (zeker na corona!) net zo populair zijn en dat het stereotype inmiddels kunnen verbreden naar 'lesbische vrouwen hebben vaker en meer huisdieren'. 

Laten we dat ook meteen even testen. In plaats van alleen aan 'lesbische vrouwen' stellen we de vraag aan alle 'queer vrouwen', waarmee we dan bedoelen: iedereen die zich als vrouw identificeert en niet hetero is (beetje glad ijs, maar voor deze poll mag het wel, toch? ;-))

(kies het best passende antwoord)

Poll: Hoeveel huisdieren heb jij?

 

We willen graag een serie te maken over 'onze dieren'. Wil jij wat vertellen over jouw viervoeters (tweevoeters, geen-voeters?), over hoe jullie leven eruit ziet, hoe jij / jullie hebben besloten voor een dier te kiezen? Of hebben jullie een samengesteld dierengezin, jij en je vriendin hadden allebei al een huisdier toen jullie elkaar ontmoetten, hoe ging dat? Of liep je misschien tegen problemen aan (je werd smoorverliefd op een vrouw die niet van dieren houdt..?), hoe heb je dit opgelost?

Wat betekenen jouw dieren voor jou? We horen het heel graag! Met foto is helemaal leuk!

Mail naar redactie@zijaanzij.nl

 

 

Lees ook:

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden