Kroongetuige

Ze wordt wel de 'meest succesvolle thrillerschrijfster allertijden' genoemd en waar we de vorige keer een paar jaar moesten wachten op het volgende boek over patholoog Kay Scarpetta, ligt er nu alweer een nieuwe titel op de plank: Kroongetuige. Patricia Cornwell schreef het boek eind 2022, met de oorspronkelijke titel Livid. Sinds deze week is dit 26ste (!) deel in de Scarpetta-serie ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Het verhaal: Kay Scarpetta wordt achtervolgd door haar verleden. In dit zesentwintigste deel van de legendarische serie van Patricia Cornwell is hoofdpatholoog-anatoom Kay Scarpetta met veel tegenzin kroongetuige in een sensationeel moordproces wanneer ze schokkend nieuws ontvangt. De zus van de rechter is dood aangetroffen. Op het eerste oog lijkt het op een simpele inbraak, maar dan ontdekt ze dat er niets is gestolen. En waarom ligt de tuin bezaaid met dode planten en insecten?

Hoewel er geen duidelijke doodsoorzaak is, herkent Scarpetta de onmiskenbare tekenen, en ze weet dat het ergste nog moet volgen. De forensisch patholoog komt in gevecht met een krachtige tegenstander die haar terugbrengt naar het verleden, en de tijd die ze nog heeft om de moordenaar te vangen raakt snel op...

Kay Scarpetta: Nicole Kidman!

Toen het vorige boek, getiteld Autopsie, uitkwam in maart 2022, was ook al even bekend dat er een TV-serie aan zat te komen over de beroemde patholoog anatoom Kay Scarpetta. Jaimie Lee Curtis had hiervoor de rechten gekocht, maar verder was nog niet duidelijk hoe en wanneer de serie gemaakt zou worden.

Daar is sinds februari van dit jaar verandering in gekomen: Volgens Deadline zal niemand minder dan Nicole Kidman de hoofdrol op zich nemen, en speelt Jamie Lee Curtis de zus van Kay: Dorothy. Het nichtje van Kay en de dochter van Dorothy, de briljante (en lesbische) Lucy Farinelli, speelt een grote rol in de boeken. Wie haar karakter zal spelen is nog niet bekend. De serie zal direct met twee seizoenen van ieder acht afleveringen op Amazon verschijnen, een datum hebben we nog niet.

Patricia Cornwell schreef het eerste 'Scarpetta'- boek in 1990. Sindsdien zijn er honderden miljoenen exemplaren verkocht. Het nieuwste boek, Kroongetuige, is vanaf deze week overal verkrijgbaar.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden