Vers leesvoer

De afgelopen tijd kwamen er weer nieuwe boeken uit die niet op je plank mogen ontbreken. We maakten een overzichtje en check ook vooral de boeken-encyclopedie voor meer leesinspiratie.

 

Luikend - Ingrid Kluvers

Coming out in de jaren tachtig: Een meeslepende roman over ontkennen wie je bent. Het verhaal: Hans heeft alles wat ze verlangt. Een man, een baby, een hond. Een prachtig huis in het buitengebied en een baan op de redactie van een vooruitstrevend vrouwenblad. Ze heeft er hard voor gewerkt, maar gelukkig is ze niet - dat zal wel aan de hormonen liggen.

Toch besluit ze een psychiater te bezoeken. Oude herinneringen worden opgerakeld en hun plots scherpe contouren overrompelen haar. Er verschijnen barsten in haar zorgvuldig vormgegeven identiteit. Wanneer een oude bekende opnieuw haar leven binnenstapt, wankelt Hans' bestaan.

Luikend - uitgegeven bij Lebowski, ISBN 9789048866847- is een ontroerende roman over de strijd van een volwassen vrouw met haar verleden, haar geaardheid en de veranderende wereld om haar heen.

Binnenkort lees je ons interview met Ingrid!

 

Dunk - Micha Meinderts

Op 6 april is het de Internationale Dag van Aseksualiteit en verschijnt het boek Dunk van Micha Meinderts (1981). In dit verfrissende, toegankelijke liefdesverhaal speelt (a)seksualiteit een grote rol. Met deze roman wil de auteur meer representatie en diversiteit binnen het Nederlandse boekenaanbod brengen. Het boek is gedeeltelijk gebaseerd op eigen ervaring.

In dit liefdesverhaal maakt de lezer kennis met de onzekere, stille Leonie die zich als software developer probeert staande te houden tussen zelfverzekerde mannen die niet naar haar willen luisteren. Ook volgen we Julian, die worstelt met de relatie met zijn vriendin én zijn seksualiteit. Als de twee elkaar treffen, lijken ze eindelijk een partner te hebben gevonden waarbij ze onbeschaamd zichzelf kunnen zijn.

Dunk, geschreven door Micha Meinderts, uitgegeven door Blossom Books, ISBN: 9789463494380

 

De meisje - Jaouad Alloul

Als kind wil Idriss een meisje zijn. Dat zou alles oplossen, volgens hem. Hij zou jurken kunnen dragen, en hoge hakken. En hij zou gewoon verliefd mogen zijn op jongens. Elke avond bidt hij tot god om genezing. Elke morgen is alles nog altijd zoals het was.

Op 20-jarige leeftijd trekt hij de deur achter zich dicht en stapt hij een nieuwe wereld in. Weg van huis, weg van God. Op zoek naar zichzelf.

'De meisje van Jaouad Alloul is een authentieke en belangrijke vertelling over zijn wie je wilt zijn. Alloul combineert moeiteloos verdriet met humor in dit aangrijpend verhaal met herkenbare thema’s.'

De meisje, geschreven door Jaouad Alloul, uitgegeven door Lannoo. ISBN: 9789401486217

 

Moederweelde - Hetty Kleinloog

Het derde deel in de Kauffmann & Kauffmann serie, over de zusjes Kat en Lisa die samen een bureau voor bedrijfsrecherche hebben. Eerder las je al De zusjes en Nachtwerk, en daarnaast de 'Volle'-serie van Hetty Kleinloog. Ook het derde deel van de 'Zusjes-reeks' mag niet in je verzameling ontbreken. Het verhaal:

De nieuwe directeur van het Rijksmuseum, Amanda Nelom, krijgt de schrik van haar leven wanneer ze een dreigbrief ontvangt. Daarin staat dat binnen tien dagen een van de schilderijen uit de collectie vernietigd zal worden. Lisa en Kat Kauffmann krijgen de zeer vertrouwelijke opdracht om uit te zoeken wie er achter deze misselijke zaak zit, zodat een grote ramp voor het museum voorkomen kan worden. Tegelijkertijd hebben de zusjes ook zo hun persoonlijke problemen. Kat wil nieuwe vrienden maken en ontdekken wat haar seksuele identiteit is. Lisa voelt haar biologische klok tikken en haar kinderwens groeit, terwijl haar vriend Eric toch duidelijk te kennen heeft gegeven daar niet in mee te willen gaan.

Moederweelde, geschreven door Hetty Kleinloog. Uitgeverij Marmer, ISBN: 9789460686115

 

Niemand praat over de geheimen en affaires binnen de Van Esperbank. Tot de komst van een nieuwe receptioniste.

Oneindig: Erotische queer reeks geschreven door Olga Ponjee.

Achter de glazen façade van de Van Esperbank-toren gaat een wereld vol geheimen schuil. Een wereld van schandalen, affaires en interne machtspolitiek, geleid door de eeuwige playboy en enige erfgenaam van de bank: Hero van Esper.

Ondertussen bewaken de gastvrouwen achter de receptie hun eigen geheimen. Van Amber, die in haar vrije tijd erotische video's maakt, tot Lea, die zich graag verliest in de romantische affaires van haar gamepersonages tot Melanie die worstelt met haar dominantie-fantasieën; alle gastvrouwen zijn getraind om mooi te zijn, lief te lachen en vooral braaf te doen wat de baas zegt.

Dan wordt Hazel aangenomen, een berooide scenarioschrijfster die onbekend is met de vreemde hiërarchie van de bankwereld. Samen met een mysterieuze ketting zet Hazel niet alleen het (seks)leven van haar collega's op de kop, maar ook dat van Hero van Esper, een man die zo zijn eigen geheimen heeft.

De ebooks zijn vanaf nu verkrijgbaar en elke week komt er ook een deel uit als audiobook, voorgelezen door Chava voor in 't Holt.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden