Café Kalff viert jubileum

Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff en initiatiefnemer van de Utrecht Canal Pride viert dubbel feest. Café Kalff doet zaterdag 3 juni mee aan de Utrecht Canal Pride én viert deze zomer haar 12,5 jarig bestaan. Daarom staan deze zomer, van 3 juni tot 6 augustus, de café activiteiten in het teken van dit jubileum.

Utrecht Canal Pride

Robbert begon Utrecht Canal Pride als tegenhanger van de Amsterdam Gay Pride, waar vanaf dat jaar een jury was die bepaalde wie er meedeed. De Amsterdam Gay Pride wilde toen spectaculair voor de dag komen voor heel Europa en de boot van Robbert paste daar niet bij. Er werden wel vrij veel commerciële deelnemers toegelaten, en Robbert vond het niet queer genoeg meer.

Robbert uitte zijn onvrede en kreeg onder andere via Facebookgroepen vele mensen achter zich. Vervolgens belde iemand hem: 'Goh jij begint een Utrecht Canal Pride?', terwijl Robbert dat nog helemaal niet van plan was. Toen ging het wel kriebelen. Robbert trok toen de stoute schoenen aan en zocht her en der wat steun. Vanaf 2017 was de Utrecht Canal Pride een feit. Daarbij is Robbert nu nog steeds de voorzitter van de Utrecht Canal Pride organisatie.

Robbert: 'Mensen waren eerst nog sceptisch: moet je Amsterdam nou nadoen? Ik zei 'Nou, nee. We hebben toevallig een mooie gracht en die loopt dwars door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden