Café Kalff viert jubileum

Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff en initiatiefnemer van de Utrecht Canal Pride viert dubbel feest. Café Kalff doet zaterdag 3 juni mee aan de Utrecht Canal Pride én viert deze zomer haar 12,5 jarig bestaan. Daarom staan deze zomer, van 3 juni tot 6 augustus, de café activiteiten in het teken van dit jubileum.

Utrecht Canal Pride

Robbert begon Utrecht Canal Pride als tegenhanger van de Amsterdam Gay Pride, waar vanaf dat jaar een jury was die bepaalde wie er meedeed. De Amsterdam Gay Pride wilde toen spectaculair voor de dag komen voor heel Europa en de boot van Robbert paste daar niet bij. Er werden wel vrij veel commerciële deelnemers toegelaten, en Robbert vond het niet queer genoeg meer.

Robbert uitte zijn onvrede en kreeg onder andere via Facebookgroepen vele mensen achter zich. Vervolgens belde iemand hem: 'Goh jij begint een Utrecht Canal Pride?', terwijl Robbert dat nog helemaal niet van plan was. Toen ging het wel kriebelen. Robbert trok toen de stoute schoenen aan en zocht her en der wat steun. Vanaf 2017 was de Utrecht Canal Pride een feit. Daarbij is Robbert nu nog steeds de voorzitter van de Utrecht Canal Pride organisatie.

Robbert: 'Mensen waren eerst nog sceptisch: moet je Amsterdam nou nadoen? Ik zei 'Nou, nee. We hebben toevallig een mooie gracht en die loopt dwars door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden