Café Kalff viert jubileum

Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff en initiatiefnemer van de Utrecht Canal Pride viert dubbel feest. Café Kalff doet zaterdag 3 juni mee aan de Utrecht Canal Pride én viert deze zomer haar 12,5 jarig bestaan. Daarom staan deze zomer, van 3 juni tot 6 augustus, de café activiteiten in het teken van dit jubileum.

Utrecht Canal Pride

Robbert begon Utrecht Canal Pride als tegenhanger van de Amsterdam Gay Pride, waar vanaf dat jaar een jury was die bepaalde wie er meedeed. De Amsterdam Gay Pride wilde toen spectaculair voor de dag komen voor heel Europa en de boot van Robbert paste daar niet bij. Er werden wel vrij veel commerciële deelnemers toegelaten, en Robbert vond het niet queer genoeg meer.

Robbert uitte zijn onvrede en kreeg onder andere via Facebookgroepen vele mensen achter zich. Vervolgens belde iemand hem: 'Goh jij begint een Utrecht Canal Pride?', terwijl Robbert dat nog helemaal niet van plan was. Toen ging het wel kriebelen. Robbert trok toen de stoute schoenen aan en zocht her en der wat steun. Vanaf 2017 was de Utrecht Canal Pride een feit. Daarbij is Robbert nu nog steeds de voorzitter van de Utrecht Canal Pride organisatie.

Robbert: 'Mensen waren eerst nog sceptisch: moet je Amsterdam nou nadoen? Ik zei 'Nou, nee. We hebben toevallig een mooie gracht en die loopt dwars door

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden