Mijn vriendin heeft een vriendin

Mijn vriendin Charlotte heeft naast mij nu zo'n twee maanden ook een andere vriendin. Ze zien elkaar zo'n beetje wekelijks en het is nog aftasten wat oké is en wat niet. Soms denk ik: waar ben ik aan begonnen? Maar vaker geniet ik ervan. We horen regelmatig waarom een open relatie of polyamoreuze relatie niet goed is. Waarom eigenlijk niet? En, vanuit welke ervaring spreken mensen dan?

Leven met mijn vriendin

Het is net even anders nu ze een vriendin erbij heeft. Of eigenlijk niet zoveel anders, want als ik iets van mijn vriendin weet, is dat niks voorspelbaar is. Nu heb ik een allergie voor saai, dus dat is prima. Het enige waar ik mijn hand voor in het vuur steek, is dat mijn vriendin oprecht is en haar hart volgt. Zolang ze dus ook bij mij op de bank zit en liefdevol voor mij is, weet ik dat het tussen ons goed zit. Dat zeg ik wel stoer, maar soms ben ik net zo goed nog wel bang, af en toe. Dat is menselijk en mag er zijn. Het is nooit zeker in het leven of iemand bij je blijft.

Wat het anders maakt

Het is soms net alsof ik opnieuw in de kast zit. Zo waren we laatst in een 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden