Mijn vriendin heeft een vriendin

Mijn vriendin Charlotte heeft naast mij nu zo'n twee maanden ook een andere vriendin. Ze zien elkaar zo'n beetje wekelijks en het is nog aftasten wat oké is en wat niet. Soms denk ik: waar ben ik aan begonnen? Maar vaker geniet ik ervan. We horen regelmatig waarom een open relatie of polyamoreuze relatie niet goed is. Waarom eigenlijk niet? En, vanuit welke ervaring spreken mensen dan?

Leven met mijn vriendin

Het is net even anders nu ze een vriendin erbij heeft. Of eigenlijk niet zoveel anders, want als ik iets van mijn vriendin weet, is dat niks voorspelbaar is. Nu heb ik een allergie voor saai, dus dat is prima. Het enige waar ik mijn hand voor in het vuur steek, is dat mijn vriendin oprecht is en haar hart volgt. Zolang ze dus ook bij mij op de bank zit en liefdevol voor mij is, weet ik dat het tussen ons goed zit. Dat zeg ik wel stoer, maar soms ben ik net zo goed nog wel bang, af en toe. Dat is menselijk en mag er zijn. Het is nooit zeker in het leven of iemand bij je blijft.

Wat het anders maakt

Het is soms net alsof ik opnieuw in de kast zit. Zo waren we laatst in een 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden