Rollercoaster naar ons gezin

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Alleen al de weg naar een roze gezin, dat gaat op een hele andere manier dan de weg naar een gezin bij hetero-koppels. Natuurlijk met uitzondering van degenen waarbij het niet zomaar lukt om een kindje te krijgen. Ja, voor twee mama's is het ook net even anders. Helaas is dat wondertje nog niet gebeurd, mocht je je de vorige column nog herinneren.

Nee, het heeft toch wat meer voeten in de aarde. Allereerst de donor vinden. Want ja, dat zaadje is toch echt nodig voor een klein muppie. Ga je voor een bekende donor? Ga je online op zoek? Of ga je voor een spermabank? Nationaal of internationaal? Allemaal beslissingen om over na te denken.

En dan natuurlijk, wie gaat er dragen?

Dan komt er nog het betalen van de belachelijke subsidie bij die wij in Nederland kennen: vrouwen zonder mannelijke partner betalen 192,50 euro extra voor dit traject. Waar we 'blij' mee zouden moeten zij, want eerst was er een mogelijkheid dat het traject helemaal niet meer vergoed zou worden. Iets waar ik zo een aparte column over 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden