Rollercoaster naar ons gezin

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Alleen al de weg naar een roze gezin, dat gaat op een hele andere manier dan de weg naar een gezin bij hetero-koppels. Natuurlijk met uitzondering van degenen waarbij het niet zomaar lukt om een kindje te krijgen. Ja, voor twee mama's is het ook net even anders. Helaas is dat wondertje nog niet gebeurd, mocht je je de vorige column nog herinneren.

Nee, het heeft toch wat meer voeten in de aarde. Allereerst de donor vinden. Want ja, dat zaadje is toch echt nodig voor een klein muppie. Ga je voor een bekende donor? Ga je online op zoek? Of ga je voor een spermabank? Nationaal of internationaal? Allemaal beslissingen om over na te denken.

En dan natuurlijk, wie gaat er dragen?

Dan komt er nog het betalen van de belachelijke subsidie bij die wij in Nederland kennen: vrouwen zonder mannelijke partner betalen 192,50 euro extra voor dit traject. Waar we 'blij' mee zouden moeten zij, want eerst was er een mogelijkheid dat het traject helemaal niet meer vergoed zou worden. Iets waar ik zo een aparte column over 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden