Witte vrienden weg

De rondborstige, roodharige biseksuele Mijntje is een creatie van Margreet de Heer (de eerste Stripmaker des Vaderlands!) en deelt al sinds 2004 haar getekende lief en leed met ons. Samen met haar vriendin Mia trotseert zij ouders in ontkenning, gekke reacties van collega's en menig spannend avontuurtje.

Mijntje vierde vorig jaar haar 18de jubileum en maker Margreet de Heer heeft in de tussentijd vele andere projecten opgezet (zie www.margreetdeheer.com). Vanaf heden is Mijntje ook te vinden in StripGlossy

Mijntje heeft al jaren een relatie met Mia. Een nieuwe ontwikkeling is dat Zina bij de twee is ingetrokken: Een sekswerker die het liefst als poes behandeld wil worden. Margreet: 'Dat opent allerlei nieuwe perspectieven. Mijn vingers jeuken om die te gaan tekenen!' Meer over Mijntje, Mia en Poes Zina lees je hier!

Vandaag is er crisis bij de moeders van Mia. Mijntje en Mia moeten ze – en wel nu meteen!- helpen met het opschonen van hun vriendenbestand, want dat blijkt veel te wit. 'En dat kan echt niet meer anno 2023!'

Meer Mijntje vind je hier!

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden