Lesbische Liga Live!

Op donderdagavond 1 juni waren er 1100 queer mensen in Tivoli Vredenburg voor de derde editie van De Lesbische Liga Live! 'Dit was het meest lesbische moment ooit,' zeggen 3FM-DJ Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schippers.

In de NTR/3FM-podcast de Lesbische Liga Podcast bespreken zij lesbische, bi en queer representatie. Onder het motto 'Make Lesbi Great Again' zijn ze in 2020 in quarantaine de podcast begonnen en gingen ze met de 'lesibaandelijn' in gesprek met bekende lesbische, bi of queer vrouwen. Ook wordt de community betrokken en beantwoorden ze prangende vragen van luisteraars die via @lesbischeliga op Instagram een DM hebben gestuurd. De Lesbische Liga werd al snel razend populair onder de lesbische, queer en bi community.

Foto's zijn gemaakt door Linde Dorenbos.

Inmiddels zijn de Lesbische Liga's al zeven podcast-seizoenen verder. Ze worden elk jaar populairder, deze live show was binnen een paar dagen uitverkocht. Ik was erbij!

Celesbians

'Beste reizigers, de emotionele rollercoaster naar de Lesbische Liga gaat ieder moment vertrekken.' Na luid gejoel werd de avond geopend door de – onder veel queer vrouwen bekende -  theme song

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden