Lesbische Liga Live!

Op donderdagavond 1 juni waren er 1100 queer mensen in Tivoli Vredenburg voor de derde editie van De Lesbische Liga Live! 'Dit was het meest lesbische moment ooit,' zeggen 3FM-DJ Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schippers.

In de NTR/3FM-podcast de Lesbische Liga Podcast bespreken zij lesbische, bi en queer representatie. Onder het motto 'Make Lesbi Great Again' zijn ze in 2020 in quarantaine de podcast begonnen en gingen ze met de 'lesibaandelijn' in gesprek met bekende lesbische, bi of queer vrouwen. Ook wordt de community betrokken en beantwoorden ze prangende vragen van luisteraars die via @lesbischeliga op Instagram een DM hebben gestuurd. De Lesbische Liga werd al snel razend populair onder de lesbische, queer en bi community.

Foto's zijn gemaakt door Linde Dorenbos.

Inmiddels zijn de Lesbische Liga's al zeven podcast-seizoenen verder. Ze worden elk jaar populairder, deze live show was binnen een paar dagen uitverkocht. Ik was erbij!

Celesbians

'Beste reizigers, de emotionele rollercoaster naar de Lesbische Liga gaat ieder moment vertrekken.' Na luid gejoel werd de avond geopend door de – onder veel queer vrouwen bekende -  theme song

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden